Başta yol, Kanalizasyon, temizlik ve doktor sıkıntısı söz konusu olan Ardahan Devlet Hastanesinde sorun ve sıkıntıların bir an önce çözülmesini isteyen Vali Tekmen, büyük kaynaklar harcanarak hizmete sokulan Ardahan Devlet hastanesinde vatandaşların mağdur edilmemesini istedi.
İnşaatı TOKİ tarafından Yenişehir semtinde yaptırılan 150 yatak kapasiteli modern Devlet Hastanesi geçen haftadan itibaren vatandaşa hizmet vermeye başladı.
Yaklaşık bir ay önce geçici kabulü yapılan Hastanenin temizlik ve tüm ünitelerinin yerleştirilmesinin tamamlandığını ve bir haftadır da sağlık hizmetlerinin verilmeye başladığını belirten Vali Mustafa Tekmen, Hastane ve hastaları ziyaretinde yaptığı açıklamada, kışın ortasında da olsa bu Hastaneyi bir an önce vatandaşın hizmetine sokma yönünde gösterdikleri çabalarının sonucunu aldıklarını ve vatandaşı büyük bir sıkıntıdan kurtardıklarını; vatandaşın mutluluğunu bugün burada görmenin de kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.
Yaz-kış demeden halkımıza yatırım ve hizmetleri yetiştirmede adeta koşturulduğunu söyleyen Vali Mustafa Tekmen, sömestr tatilinde bu semtteki 24 derslikli okulun açılışa hazır hale getirilip 2. Sömestrin başında hizmete sokacaklarını, bunun için görevlilere talimat verdiğini ve gene TOKİ tarafından inşaatı tamamlanan merkezdeki 300 kişilik öğrenci yurdunun da aynı zamanda devreye girmesiyle eğitimin fiziki altyapısının tamamlanmış olacağını açıkladı.
Kanalizasyonu, takviye içme suyu ve yolunun çok önceden ve de kurum ayrımı yapmadan devletin bütün kurumlarının birlikte çalıştırılması ve çabalarıyla altyapısı tamamlanan bu semtteki 500 daireli TOKİ binalarının hak sahiplerine tesliminin bir an önce yapılması için yetkililerle temaslarının devam ettiğini vurgulayan Vali Tekmen, bu bölgede yeni bir şehrin doğacağının, trafiğin şehrin doğusundan batısına sürekli akış göstererek şehirciliğin ve şehir hayatının ve ekonomisinin canlanacağının müjdesini verdi.
Vali Mustafa Tekmen, uygulamalarda görülen eksikliklerin ve görülen hataların da kısa sürede giderilmesiyle modern ve 5 yıldızlı otel konforunda olan bu yeni hastanemizin yakın bir zamanda Sağlık Bakanımızın teşrifleriyle resmiaçılışının da yapılacağını sözlerine ekledi.