Çıldır’da yapımı tamamlanan modern hayvan pazarı, 22 Nisan 2026 Çarşamba günü kapılarını açıyor. Her hafta Çarşamba günü düzenli olarak kurulacak pazarın, ilçe ekonomisine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
Açılış öncesinde Kemal Yakup Azizoğlu’nun makamında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclis Üyesi A. Rıfat Vural, Ardahan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Çıldır Temsilcisi Veteriner Hekim Volkan Karabağ ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Azizoğlu, hayvan pazarının bölge için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayarak, eksik kalan kısımların kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Pazarın 22 Nisan itibarıyla aktif hale getirileceğini ifade eden Azizoğlu, her hafta düzenli kurulacak pazarın üreticiler ve alıcılar açısından önemli bir buluşma noktası olacağını söyledi.
Yeni hayvan pazarının faaliyete geçmesiyle birlikte, çiftçilerin hayvanlarını daha güvenli ve düzenli bir ortamda satışa sunabileceğini dile getiren Azizoğlu, bu sayede ilçe ekonomisinin canlanacağını ve bölge hayvancılığına ciddi katkı sağlanacağını kaydetti.
Çıldır Belediyesi’nin projeyle ilgili tüm süreçlerde üreticilerin yanında olacağını belirten Azizoğlu, pazarın verimli ve canlı bir ticaret alanı haline gelmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: