Yıldırım; Kafkasların turizm merkezi olacak
Siyasal Birikim Gazetesinin soruların yanıtlayan Ardahan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım; "Yalnızçam Kayak Tesisleri bitirilince Kafkaslarda kayak yapan binlerce insanın kayak yapma adresi olacağına inanıyorum.
"Kış Turizmini Ardahan'da Hareketlendirmemiz Gerekir"
Yıldırım; "Bu yıl Artık profesyonel insanlar da Yalnızçam Kayak Merkezi'nde rahatlıkla kayabilecek konuma getireceğiz. Ardahan'daki bazı otelcilerimiz kış turizmini canlandırmak için yurtdışında turist grubu getirmek için çalışmaları var. Kayak federasyonu yetkilileriyle görüşmeler yapacağız. Tesisimizi görenler kayakçılar beğendiklerini bize ifade ettiler. Eğer kış turizmini de geliştirirsek, ilimiz gelişecek ve çevre illeri de beraberinde kalkındıracaktır" dedi.
Barajların Kayak tesislerine zararı olmaz
Barajların yapılmasından sonra havların 2-3 derece ısınacağı için Ardahan Yalnızçam Kayak tesislerindeki karların erirse kayak tesisleri karsız kalır mı? sorumuzu yanıtlayan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "Ardahan'ın rakımı yüksek, bundan dolayı fazla etkileneceğini zannetmiyorum. Ona kalırsa Kars'ta yapılan Bayburt barajının hacmi daha büyük, o zaman Sarıkamış Kayak Tesisleri etkilenirdi."
Yalnızçam Kayak tesislerinin Ardahan'da kış turizmin hızlandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Faruk Köksoy; "Sarıçam ormanlarının içinde kayak kayma keyfi herkese nasip olmaz.
Dünyanın en uzun pistleriyle bölgede önemli bir hizmet verecek kayak tesislerimiz Ardahan'ı canlandıracaktır. Kış turizmi kültürü bölgede gelişecek ve Çıldır Gölü üstü sporlarının da yapılacağının önünü açacağına inancım tamdır."
Korkmaz; Yalnızçam Kayak tesisleri Salı spor alanıdır
Ardahan Üniversitesi Rektörü Ramazan Korkmaz; "İsviçre'nin yüz ölçümü Ardahan'ın iki katı kadardır. Ama kardan önemli gelir elde etmiş ve dünyanın en zengin ülkesi olmuştur. Ardahan Yalnızçam Kayak Tesisleri hizmete sokulduktan sonra Ardahan'ın ekonomisinde önemli gelişmeler olacaktır. Yalnızçam Kayak Tesisleri Ardahan'ı cazibe merkezi yapıktır." dedi.