Dünyada yaşanan mali ekonomik kriz, Ardahan devlet Hastanesini de vurdu. Ekonomik krizle birlikte hastanede çıkan yemek çeşidini aza indirgeyen Hastane yönetimi, başta hasta ve refaketçilerinin tepkisini çekti. Her vakit aynı yemeği yemekle bıktıklarını ifade eden hasta ve hasta yakınları, Hastane yönetimini başarısızlıkla suçladılar.
Hastalara Bankot işkencesi
Ardahan Devlet Hastanesinde hastaların bankot işlemleri girişini yapan odanın görevlisi anahtarı içeride unutunca mesai saatleri içinde hastalar işkence çekti.
Konu hakkında edinilen bilgilere göre Hastanenin ACİL 112 giriş bölümünde bulunan bankot odası, görevli personel tarafından anahtarı alınmadan terk edildiği ve bankot kesmek için sıraya giren hasta ve hasta yakınları saatlerce kapının kırılması ve açılması için beklediği görüldü. Doktorların ve hastane görevlilerin bankot gelmeden işlem yapmadığı ve bir çoğu acil olan hastalar, yaşanan rezalet karşısında adeta çılgına döndükleri gözlendi.