Merkezi İstanbul Esenyurt’ta bulunan Göle Kadın Meclisi, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı üretim kooperatifini kurmak için hazırlıklarını tamamladı.
Kooperatifin kurulma çalışmaları hakkında bilgi veren Göle Kadın Meclisi Başkanı Türkan Deli, bir yıllık çalışmanın sonucunda kurulacak kooperatifle birlikte projelere de başlanılacağını söyledi.
Başkan Deli: “Hedef tam olarak şudur ki; kendinden umudu kesmiş bir milletten, günü kurtarma mücadelesi veren büyük çoğunluktan, ne popülerse karıncanın şekere üşüştüğü gibi üşüşen bireylerden daha fazlasını üretmek, yaratmak, var etmek, sürdürmek, değiştirmek. Geçmişini unutan, geleceğini düşünmeyen bir toplumun zihniyetini dönüştürmek ve ezberlerini bozmaktır” dedi.
Kooperatifin kurulmasındaki asıl amacın Göle ile İstanbul arasında köprü kurmak olduğunu açıklayan Başkan Türkan Deli: “Göle Kadın Meclisi üretim kooperatifi projelerine başlıyor. Refah ve toplumsal barış yolu, insanı değerleri özümsemiş, üretime dayalı demokratik toplumdan geçmektedir. Hayatın gerçeklerine yani olağan yaşam kaidelerine uygun üretime dayalı ekonomi modeli sürdürülebilir ve kontrollü büyütülebilir hale gelmiş olsaydı bugün ülkemiz şahlanmıştı. Bir Kore modeli ile bir Yemen modeli arasındaki uçurumun güçlü turnusollarından biri üretimdir. Üretime dayalı olmayan bir iktisadi modele yani yalnızca işletme veyahut hizmet alımı üzerinden yapılan yatırım sürdürülebilirlik vasfını haiz değildir. Dönemsel projeler ise günü kurtarmaktadır ve daimi iktisadi ilerleme sağlanamamaktadır. Bu ahval toplum tıpkı su üzerindeki köpük misali ne batmak ne kurtulmak öylesine sürüklenmek manasını ifade etmektedir. Göle Kadın Meclisi halkçı ve üretime dayalı vizyonu kurulduğu ilk günden itibaren temel düsturlarından biri edinmiştir. Ebedi, günbegün kontrollü büyüyen, kooperatif olmak yolunda güçlü bir altyapı hazırlamış ve vaziyet almıştır” ifadesini kullandı.
Göle Kadın Meclisi olarak her zaman üretimden yana olduklarını ve emeğe saygı duyulması gerektiğine inandıklarını belirten Başkan Deli: “Üretim emek ister, bilgi ister, tecrübe ister, hesap kitap ister, pazarlama ve satış ister, reklam ister, çalışan beyinler ister, ister de ister. Hepsini birleştirip yoktan var edeceğiz. Gayretli, istekli, liyakatli insanımız çok. Kazanç kaygısı yok, Pazartesi sendromu yok. Sadece kaliteli projelere dayalı birliktelik ve üretim var. Göle Kadın Meclisi icraatlarını baki birer eser haline getirmiş, sahibi olan topluma bergüzar(armağan) bırakmıştır. Toplumsal icraatlarında ay sonu, yılsonu, bayramdan önce, hele havalar çok soğuk, Şubat başı inşallah, güneş çok parlak az bekleyelim gibi işgüzar, semeresiz (sonuçsuz), fas fakir fus fukara, boş konuşan bir boşluk olan zihniyeti asla benimsememiştir. Bu vakte kadar ki icraatları kamunun vicdan terazisinde tartılmış, değerini zamanla bulmaya bırakılmıştır. Bugün iktisadi imkanların yanlış insanların elinden geçip sonra tekrar yanlış insanların eline geçtiği vahşi düzene bir karşı duruştur Göle Kadın Meclisi üretim kooperatifi. Bugün yaşam biçimi sürünün dereden geçişi yani birisi kirletirken diğerinin su içmesi, aynı kahverenginin laciverdi olan başıbozuk düzene bir karşı duruştur Göle Kadın Meclisi üretim kooperatifi. Hedef tam olarak şudur ki; kendinden umudu kesmiş bir milletten, günü kurtarma mücadelesi veren büyük çoğunluktan, ne popülerse karıncanın şekere üşüştüğü gibi üşüşen bireylerden daha fazlasını üretmek, yaratmak, var etmek, sürdürmek, değiştirmek. Geçmişini unutan, geleceğini düşünmeyen bir toplumun zihniyetini dönüştürmek ve ezberlerini bozmaktır” şeklinde konuştu.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: