Ayhan Büyükkaya’nın Hanak Belediye Başkanlığına seçilmesinin ardından, Hanak’ı sadece alt ve üst yapı hizmetleri değil sosyal, kültür ve sanatsal anlamda önemli yerlere taşıyacağını açıklamıştı. Bu yönde gerek ulusal gerekse uluslararası anlamda girişimlere ve çalışmalara başlayan Büyükkaya’ya yazar ve sanatçılardan hem destek yağıyor hem de ziyaretler sürüyor.
GÖZLER BÜYÜKKAYA’DA
Bu kapsamda, yine bölgemizin yetiştirdiği yazar ve belgeselci Öztürk Tatar, Büyükkaya’y makamında ziyaret ederek hem desteğini açıkladı hem de tüm etkinliklerde destek olmak istediğini söyledi. Seni Sonbaharlar Öpmesin, Yaşama Sevincine Bin Selam ve Ümit Kaftancıoğlu Öykü Ödülleri gibi kitap ve belgesellerin n yazarı olan Tatar, “Kültür ve sanatı önde tutan bir yönetimin olmasından mutluluk duyduk. Yazar çevresi ile bölgemize destek olacağız. Artık bir ayağımız burada olacak”dedi.
KENDİ BÖLGELERİNE IŞIK TUTACAKLAR
Büyükkaya’da, kitaplarını okuduğu’nu, Ardahan’dan çok değerli yazar, sanatçı ve kültür insanının çıktığını, ya bunlara kendisinin yada bunların kendisine ulaştığını ifade ederek, bu değerlerimizden yararlanacağız. Kendi bölgelerine ışık tutacaklar. Tatar da bir kültür elçimiz gibi çalışacak”diye konuştu.