Yoğunlukla Ardahan ve Kars bölgesinde üretilen, karlı havayı gördükten sonra kesilip işlenmesinin ardından dondurularak ülkenin dört bir yanına gönderilen kazın kilosu Ardahan’da 80 liradan satılıyor.
Genellikle 2 ila 2,5 kilogram arasında ağırlığa sahip olan Ardahan kazları, lezzetiyle ön planda yer alırken, özellikle anakent şehirlerde yaşayan Ardahanlıların dernekler gecelerinde ana menüsünden eksik olmuyor. Fiyatı kırmızı etten pahalı olduğu için vatandaşların almakta güçlük çektiği Ardahan’da, bir mandırada satılan kaz ise ağırlığıyla görenleri şaşırtıyor.
Ardahan balını markalaştırmak için ‘Ardahan Kafkas Arı Balı’ ismiyle ilk bal patenti alan İşadamı Erol Kayatürk’e ait Kayatürk Mandıra’da ve Süt Ürünlerinde satılan 6 kilogram 100 gramlık kaz alıcı bekliyor.
Kayatürk Mandıra ve Süt Ürünleri işletmecisi Erol Kayatürk, dükkânında satışa çıkardığı 6 kilogram kazı 300 TL’ye satışa çıkardığını dile getirdi.
Ardahan’da ilk defa 6 kilograma sahip bir kaz gördüğünü ve çok şaşırdığını belirten Kayatürk, “Bu kazı Ardahan köylerinden satın aldım. Ardahan tarihinde ilk kez 6 kilogram ete sahip bir kazın yetiştiğine şahit oldum. İlk gördüğümde kazın ağırlığı dikkatimi çekti. 6 kiloluk bu kazı hemen satın aldım. Dükkânımda bu kazı sergiliyorum. Şuan çok fazla alıcısı var. Fakat fiyat konusunda anlaşamıyoruz. 6 kilogram kazı 300 TL’ye satıyorum. Normalde bir kazın Ardahan’da kilogramı 80 liradan satılıyor. 2 ila 2,5 kilogramlık kaz 160 ila 200 liradan alıcı buluyor. Dükkânımdaki kazın 6 kilogram olmasına karşın 300 liradan satıyorum. Rekor kilograma sahip Ardahan kazı Kayatürk Mandıra’da alıcısını bekliyor. Şu ana kadar tüm rekorlar alt üst oldu. Ardahan tarihinin en ağır kiloluk kazın müşterisini ben de merakla bekliyorum” dedi. Haber: Sezgin Uygar
Yorumlar
Kalan Karakter: