Yunus Yılmaz yaptığı açıklamada, doğrudan gelir desteklemesi ile alakalı sorunun iki yıldır olduğunu belirterek, “ Geçen yıl görevli olan bir ziraatçı memur günah keçisi çıkarılmıştı. Aslında sorunun bu kadar derinleşmesinin sebebi memurlardan ziyade İl Tarım Müdürlüğü’nün Göle ilçesine bakış açısından kaynaklanmaktadır” dedi.
2 YIL ÖNCESİNDE DE BÖYLE BİR SORUN YAŞANMIŞTI
Yunus Yılmaz belli başlı muhtarların muhtarlar derneği öncülüğünde ve Göle basınının desteğiyle başlatmış olduğu ve gündeme taşıdığı fiğ mağduriyetinin giderilmesi kampanyasını cani gönülden desteklediğini ifade ederek, “Ben eminim ki Göle de hiç kimse ekmediği dağ başına ben fiğ desteği istiyorum demez. Bundan iki yıl öncesinde 2014 yılında bir polemik oldu. Türkiye genelinde tesadüf müdür ki sadece Göle ekmeden yem bitkisi desteği alıyordu. Ardahan ve ilçelerinde ne tesadüftür ki sadece Göle mi ekmeden yem bitkisi desteğini alıyordu, tabi ki hayır. Bir kaç istisna olabilir, ama bu tamamen İl Tarım Müdürlüğü’nün ve yine Göle’de ki Tarım İlçe Müdürlüğü ziraatçıların Göle’ye bakış açısından kaynaklıdır. Geçen yıl bahane uydurdular ve giden bir memuru günah keçisi ilan ettiler bu yıl hangi bahaneye sığınacaksınız merak ediyorum.
Köylünün içinde bulunduğu şartlardan bahsetmeyeceğim bunu hepimiz biliyoruz 2014 den bu güne yem bitkisi desteği Göle genelinde 3/2 oranın da azalmış. Yani 30 alan şimdi on alıyor. Aslını sorarsanız 2014 den bu yana ekilen biçilen alan giderek artmaktadır. İlçemizde traktör sayısı her geçen gün artmaktadır bu da bunun ispatlarından bir tanesidir. Eğer memur art niyetli olursa %65-70 fiğ ekili olan tarlayı %50 görür. Eğer memur art niyetli olmasa %60 ekili olan alanı %60-65 görür. Şöyle bir örnek vereyim. Geçmiş de 15 yıl muhtarlık yaptım.3 ayda bir alınan 65 yaş malulük aylığı almaya hak kazanan biri, memur isterse birçok bahane uydurarak aylık bağlamaya bilirdi. Oysa şimdi maddi durumuna bakılmaksızın hükümet 65 yaşını dolduran herkese malul aylığı bağlıyor.
SORUNUN ÇÖZÜMÜ İLÇE TARIM’IN ELİNDEDİR
Yunus Yılmaz açıklamasının devamında şunları kaydetti: “ Sorunun çözümü ilçe tarımın elindedir. İlçe tarım isterse bu sorunu makul bir şekilde giderir. Tespit zamanı benim tarlamın ekili olduğu zaten uzaydan çekilen fotoğrafta bellidir. Fakat yüzde kaç fiğ ekilidir bunu tespit edemezsiniz.
Bu konuyla ilgili milletvekilimiz sayın Prof. Dr. Orhan Atalay bizzat ben şahidim ilgili müdürleri arayarak görüştü. Çiftçinin durumunu anlattı. Çiftçimizin mağdur edilmesine kimsenin hakkının olmadığını belirtti. Buna rağmen eğer birileri hala ısrarla çiftçinin mağdur olmasını istiyorsa burada art niyet aranır. Daha bir ziraatçı köylere gelip de bir çiftçiye şu tarlana fiğ değil de yonca ek yada korunga ekerseniz daha da fazla verim alırsınız demediği gibi köylülerin gidip kendilerinde bilgi almak istediğinde de doğru dürüst bir cevap bile vermiyorlar hatta ve hatta kovma noktasına getiriyorlar. Bu konularla ilgili gerekirse yetkililere bizzat yanımdaki şahitlerle birlikte bilgide verebilirim.
Her zaman söylediğim bir sözümü tekrar edeceğim hiç kimsenin oturduğu koltuk babasının koltuğu değildir layıkıyla yapmak bir insanlık gereği olması gerek. Kaldı ki babasının koltuğunda oturan iş adamları bile müşterileri geldiğinde önünde kalkıp gerekli hassasiyeti gösteriyorlardır.
Sivas'tan ötesine hayvan geçişi ile alakalı vekilimiz soğuk hava da saatlerce görüşmeler yaparak bu genelgenin iptal edilmesini uygulana bilir bir yanının olmadığını aksi halde hayvancılığın biteceğini tekrar tekrar anlatarak bu genelgenin iptal edilmesini sağladı. Bundan dolayı kendisine teşekkür ederiz. Çiftçinin mağduriyetini dile getiren muhtarlara ve siz değerli basına ve yine Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Gültekin'e, Ziraat Odasına teşekkür ederim her zaman sizin yanınızdayım” diye sözlerine son verdi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: