Türkiye genelinde konut piyasasının nabzını tutan Ekim 2025 verileri, yatırımcı ezberlerini bozdu. Ortalama kiranın 24 bin 923 TL'ye ulaştığı Türkiye'de, yatırımın geri dönüş süresi 13 yıl olarak hesaplandı. Kira getirisi en yüksek iller sıralamasında Kırıkkale ve Kars gibi Anadolu şehirleri öne çıkarken, yatırımın gözdesi İstanbul ilk 15'e giremedi.
Endeksa tarafından hazırlanan Ekim 2025 raporu, konut yatırımcıları için çarpıcı veriler ortaya koydu. Türkiye genelinde konutların brüt yıllık ortalama kira getirisi yüzde 7,57 seviyesine ulaştı.
LİSTEDE SADECE 3 BÜYÜKŞEHİR VAR
Ekonomim'in haberine göre raporun en dikkat çekici bölümü, konutun satış fiyatına oranla kira getirisinin en yüksek olduğu iller sıralaması oldu. Listede üç büyükşehirden sadece Ankara, Şanlıurfa ve Tekirdağ yer bulabildi.
KIRIKKALE İL SIRADA
Yatırımcıya en hızlı geri dönüşü sunan il, yüzde 9,01'lik kira getirisiyle Kırıkkale oldu. Onu, yüzde 8,90 ile Başkent Ankara takip etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: