Ak Parti tamam mı devam mı diyecek diyen Polatoğlu, AK Parti’nin 5. Olağan Kongresi öncesinden kaleme aldığı yazısında eskilere verdi veriştirdi.
İşte Cahit Polatoğlu’nun açıklamaları şöyle:
“13 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde ilk 8 yılında ki müthiş başarı bazı sebeplerden dolayı son 4-5 yılda aynı başarı sağlanamamış olacak ki ilk olarak yukarı giden oy trendi aşağı dönmüştür.
Bunun başlıca sebebi partinin zaman içerisinde partinin değil kişilerin iktidarına dönüşmesidir. Bazıları siyaseti halk için değil kendisi için yapmaya başlaması bu işi sanat haline getirmesi değişime müsaade etmemesi hatta ve hatta alt kadrolarda siyasi konumunu her ne pahasına olursa olsun çeşitli ayak oyunlarıyla sürdürüp geçimini siyasetten sağlama gayretleri halk da bıkkınlığa ve nefrete dönüşmüştür. Bazı seçilmişler ak partili olarak oy verenleri görmesi gerektiği yerde sadece kendisini görmüş olup halkı yok saymıştı.
En vahim hatada parti kurup %1 oy bile alamayan bazı kişilerin partiye alınıp genel başkan yardımcılığı teşkilat başkanlığı gibi çok önemli görevlere getirilmesi olmuştur. Aşağıda yaşanan çok önemli sorunla halk ve partililer tarafından yukarıya iletilmesine rağmen yukarısı sadece siyaseti sanat haline getirmiş artık partiyi kendi şirketi gibi gören kişilere inanıp bu feryatları yok saymıştır.
En büyük yanılgıda içeride öz eleştiri yapanlar devre dışı bırakılarak siyaseti halk için değil kendi iktidarı için yapan koltuğa çakılı kişilerle yola devam edilmiştir.
28 ağustos da Başbakanımızın söylediği gibi siyasetten geçinen siyasete girdikten sonra hayatı değişen halka tepeden bakanların artık bu partide yeri olmadığı anlaşılmıştır.
Sonuç olarak partinin kuruluş felsefesi olan erdemliler hareketine geri dönmektir. Bazılarının anladığı gibi fabrika ayarlarına dönmek aynı kadrolarla ilelebet devam etmek değil, yenileşen değişen bunu yaparken de erdem ve ahlaktan taviz vermemektir. Çünkü artık Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın oyuyla seçilme dönemi bitmiştir. Çünkü parti başkanı değil, kendisinin bile kurmuş olduğu partiyi bıraktığı yerde kimse bu partiyi babasının malı gibi göremez, yorulmuşsa şevkini ve heyecanını kaybetmişse artık bu partiye ve bu millete verecek bir şeyi kalmamışsa erdem gösterip bırakıp gitmelidir, gitmiyorsa gönderilmelidir.
İşte bunun için diyorum ki tamam mı devam mı yârinki kongre de sayın genel başkanımız Davutoğlu yönetimi değiştirecek listeyi oluşturur ve kongreden geçirebilirse bir 10 yıl daha Ak Parti’nin ve Türkiye’nin önü açık yok aynıyla devam ederse adım gibi eminim ki bu deyişimi halk yapacaktır. Bir araba ne kadar mükemmel olursa olsun 13 bin km. yoldan sonra mutlaka şoför değiştiği gibi muavinlerin de değişmesi gerektiğine inanıyorum. Sayın Mehmet Ali Şahin gibi buji platin meselesi değil. Müşteriye hizmeti muavin yapar aracın konforu buji platinden geçmez, bu aracın ana gövdesi halktır, aracı yönetmek ve müşteriye hizmet şoför ve muavinden geçer. Ben şoförlerin aracı kullanmasında hiç bir sorun olmadığına inanıyorum ama muavinlerin görevi suiistimal ettiğine inanıyorum”