AK Parti il Başkanı Yunus Baydar yerel bir gazeteci arkadaşımızla dün yaptığı sobette,''Artık yerimizi yeni ve yıpranmamış adaylara bırakmanın zamanı geldi'' türünden bir açıklama yapmış.
Bu gelişme gündemde olan AK Parti İl Başkanı Baydar seçim sonrası görevden alınacak iddiasını doğrular gibi bir durum ortaya çıkarmış durumda.
Kulislerden edindiğimiz bilgilere göre Ardahan ve Çıldır Belediye Başkan adayları için ısrar eden Baydar'ın bu tutumuna karşı,AK Parti Genel Merkezinin yaptırdığı anketlerde Ardahan'da 3.sırada olduğunu ve başarısız olan partinin bu durumunu kurtarmak üzere Saffet Kaya'nın sahaya sürülerek CHP'nin açık farkla alacağı seçimi çok küçük oylada olsa AK Partinin kazanması başarı olarak değil,Baydar açısından ciddi ciddi üzerinde konuşulması gereken bir konu olarak ele alınmış durumda.
Bu gelişmelere bakınca,
AK Parti Genel Merkezinin Yunus Baydar'a teşekkür ederek yollarını ayırmaya karar verme ihtimali ortaya çıkmış gözüküyor,yoksa Yunus Baydar Gazeteci arkadaşımıza neden böyle bir açıklama yapma gereği duysunki?
AK Parti Ardahan genelinde CHP'ye göre başarılı bir seçim çıkarmışken,Baydar'ın böyle bir açıklamayla ''Ben gidiyorum haberiniz olsun'' türünden açıklama yapması akıllara şunu getiriyor.
Milletvekili Orhan Atalay, Saffet Kaya'dan 2011 yılında yaptıklarından dolayı oldukça rahatsız bir halde idi,ama Kaya'nın ansızın kurtarıcı olarak ortaya çıkması Atalay'ı çok rahatsız etti ve bunu çıkıp kamuoyuna açıklayamıyor içine kapamış ve gelişmeleri uzaktan izliyor.
Saffet Kaya'nın Ardahan çıkarmasında yapılan gösterişli karşılamada Baydar ve ekibinin Kaya'yı çok sıcak bir şekilde karşılamaları Orhan Atalay'da ciddi ciddi rahatsızlık oluşturdu.
Bu durumun zaten seçim sonrası gidecek denilen Baydar'ın gidişini hızlandıracak bir etki oluşturduğu muhakkak ama bilinen bir şey var,uzun süredir Yunus Baydar gidecek yerine Ayhan Balcı gelecek çünkü Orhan Atalay böyle istiyor bu durum yazdıklarımızı doğru çıkaran bir gelişme olarak karşımızda duruyor.
Orhan Atalay'ın kendisine yakın olanların dışında herkesten rahatsız olduğu için,Başta ,Yunus Baydar,Suat Hancıoğlu,Cengiz Çapan,Sabri Muratoğlu,Mahmut Toprak,Nusret Koyuncu,bazı Gazeteciler'den,vs vs Ardahan'da ne kadar ön planda olan insan varsa herkesten rahatsız bir durumda olduğundan dolayı,Saffet Kaya'nın ansızın ortaya çıkmasıyla birlikte daha büyük bir rahatsızlığa büründüğü ve çok büyük bir siyasi travma yaşamakta olduğu söyleniyor.
Basından,kamuoyundan uzak durarak öz dayısını kendisine Danışman yapan,Ablasının oğlunu şoför olarak çalıştıran Ardahan'da herşeyi ben bilirim havasında olup ama toplumda kabul görmeyen siyasi duruşa sahip Atalay'ın ''Küçük olsun bizim Ailenin partisi olsun'' mantığıyla hareket ettiği için işe bir yerden başlaması gerekiyordu onu da buldu,
Yunus Baydar'ı aldırıp yerine Ayhan Balcı'yı Ardahan AK Parti İl Başkanlığına getirip Göle'de olduğu gibi Ardahandada icazetli il başkanı ve tek yerden emir alan bir siyası yapılanmanın peşinde olduğu anlaşılıyor.
Yunus Baydar'ın Gazeteci arkadaşımıza verdiği mesajdan biz de böyle bir değerlendirmede bulunduk,bakalım gelişmeler ne yönde olacak.
Ardahan'ın AK Parti siyasetinde Saffet Kaya rövanşı almak peşinde,Orhan Atalay'da kendisini buralara taşıyanlara bir bir sırtını dönerek yeniden Milletvekili seçilme peşinde.
Bakalım bu sefer kim galip gelecek orasını zaman gösterecek.
Şurasınında bilinmesinde fayda var,
Başbakan'ın stratejik çalışması ve karizması olmasaydı bu halk Ardahan'daki siyaset yapanlara bakarak oy vermezdi,
Sandıkta yine Başbakan'ın büyük emeği bu seçimi aldırmıştır birileri bunu unutmasın,
Ayrıca Ardahan'da da Saffet Kaya'nın kişisel çabası seçimi kazandırmıştır.
Aksini iddia eden varsa Ardahan'da halkın içerisinde gezsin manzarayı görsün.
Orhan Atalay etrafındaki herkesi küstürdü,harcadı,ötekileştirdi ve havalara girdi.
Tüm bu gelişmeler şunu gösteriyorki,
Dayı,yeğen,Aile siyaseti Ardahan'da 2015 yılında iflas etmiş olacak,
Bu kadar insanın aptal yerine konup,bir bir harcanmasının sonucunda,
Hep birlikte,sokakta yürüyen Hatice'ye değil
, 2015 yılındaki neticeye bakacağız.Artık O
saatten sonra selam verecek adam bulacaklarmı onu da göreceğiz.