31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den yeniden Posof Belediye Başkanı seçilen Cahit Ulgar, Ardahan Gazeteciler ve Foto Muhabirleri Cemiyeti Başkanı Özkan Karakaya'ya yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi.
Posof’un kadim halkının üzerine düşeni her zamanki gibi yerine getirdiğini ifade eden Başkan Ulgar, seçimlerde yüzde 55 oy oranıyla 693 oy aldıklarını, en yakın rakibi CHP’li Onur Bayraktar’ın 510 oyla yüzde 40’ta kaldığını hatırlattı.
POSOF HALKINA TEŞEKKÜR
Kendisine bu ulvi görevi tevdi eden Posof halkına müteşekkir olduğunu ve tüm Posof halkının önünde saygıyla eğildiğini anlatan Başkan Cahit Ulgar, AK Parti iktidarının kazanmasıyla Posof’ta evlerin ve arsaların değer kazandığını söyledi.
AK Parti hükümetinin Posof’a en büyük yatırımının Ulgar Dağı tüneli olduğunu, tünel inşasının kısa sürede başlayacağını belirten Başkan Ulgar, “ Posof halkı üzerine düşeni yaparak AK Parti Belediyeciliğine tekrar oyunu verdi. Halkımız üzerine düşeni yaptı, şimdi sıra bizlerde. Seçimlerden önce Posof’umuza vaat ettiğim tüm projeleri gerçekleştireceğim. Posof halkının bundan hiçbir şüphesi olmasın.
Posof bize bırakılan bir emanettir. Hamdolsun bize 5 yıl önce emanet edilen bu ilçeyi küçültmedik büyüttük, satmadık aldık, yapılmayanları yaptık, olmayanları bu ilçe ile buluşturduk. Bunları kaynaklarımızla, Posoflunun desteğiyle gerçekleştirdik. Bunu AK Parti'nin bize vermiş olduğu destekle gerçekleştirmiş olduk. Posof'ta istihdamsız insan kalmıyor, Posof'ta sanayi atılımı gerçekleştiriliyor ve fabrika yapımı planlanıyor. Gücümüz kuvvetimiz samimiyet üzerinedir, hizmet üzerinedir, garibanın aşını işini yükseltme üzerinedir. 2014'ten önce 10 bin lira eden tarlası bugün 200 bin lira ediyor. Bu memlekette istihdamın büyümesi hepimizin yarınları olan çocuklarımızın aşı demektir. Bu memleketin yücelmesi hepimizin maddi ve manevi değerlerinin yükselmesi demektir'' şeklinde konuştu.
SEÇİMLERDE VAAD ETTİĞİM PROJELERİ YERİNE GETİRECEĞİM
Yeni dönemde devam edeceği proje ve yatırım hakkında bilgi veren Başkan Ulgar, “Seçimlerde Posof halkına vaat ettiğim projeleri hayata geçireceğim. Bunları hatırlatmakta fayda vardır. Posof’umuza kar kalitesi ve fiziki olarak en uygun yer olan Arkisman bölgesinden Posof Piyade Bölüğü'nün bulunduğu yere kadarki bölüme kayak merkezi kuracağız. Kurulacak olan teleferik sistemi ile görselliği olan Hıram bölgesini seyir terasları ile zenginleştirerek turizme açacağız.
Posof Kırmızı Toprak mevkiinden başlayarak Gümüşkavak eski yolu, Gümüşkavak Yaylası, Kodyan mevkii ve Kuzu Pınarı bölgesinden Posof merkezine uzanan alanda yürüyüş yolları, yaban hayatı gözlem noktaları ve seyir teraslarını oluşturarak ilçe turizminin gelişimi sağlayacağız. İlçe merkezinde kapalı pazar alanı oluşturarak Posoflu üreticilerin ürettiği organik ürünlerin haftanın belirli günlerinde alıcısı ile buluşmasına öncülük edeceğiz. Ekonomik değeri yüksek, ilçemizin endemik ürünü olan Posof fasulyesi ile ilgili coğrafi işareti almak için çalışmaları tamamlayacağız. Projenin Türk Patent ve Marka Kurumu'nda takipçisi olacağız. Ağır kış şartları, artan yakacak fiyatları ilçemize doğal gazın gelmesini zorunlu kılmıştır. Yeni dönemde ilçemizin bu kronik sorununu mutlaka çözeceğim.
Posof Belediyesi'nin en büyük gelir kaynağını oluşturan kum ocağına kapasiteye yetecek kadar bir RES ya da GES enerji santrali kuracağız. Bu santralin kurulumunu TKDK Hibe Programı'ndan sağlayacağız. İlçe Tarım Binası olarak yapılan ve yıllar sonra işlevini yitirdiği için yıktığımız binanın arsasına DAP projesinden Gençlik Merkezi içerisinde; spor, sinema, kültürel etkinlikler ve kapalı havuzdan oluşan kültür ve spor kompleksi yapacağız” ifadelerine yer verdi.
ARDAHAN HABER
Yorumlar
Kalan Karakter: