UKRANYA'YLA VİZESİZ SEYAHAT BAŞLADI
"Türkiye ile Ukrayna Bakanlar Kurulu Arasında Vatandaşların Karşılıklı Seyahatlerine İlişkin Usullere Dair Anlaşma"nın onaylanmasına Bakanlar Kurulu tarafından 17 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. Anlaşma hükümlerine göre her iki devletin vatandaşları, geçerli seyahat belgelerine dayanarak kesintisiz kalış süreleri, giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 günü aşmamak kaydıyla, vizesiz olarak diğer taraf devletin ülkesine girecek, topraklarından çıkacak, transit geçecek.
AFGAN HASTALAR TÜRKİYE'DE ÜCRETSİZ TEDAVİ GÖRECEK
23 Kasım 2011 tarihinde Kabil'de imzalanan "Türkiye ile Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık Alanında İşbirliğine Dair Anlaşmaya Ek Afgan Hastaların Türkiye'de Ücretsiz Tedavisine İlişkin Protokol" Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, 20 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. "Türkiye Cumhuriyeti ile Hırvatistan Cumhuriyeti Arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması Ortak Komitesinin Serbest Ticaret Anlaşmasına Ek "Menşeli Ürünler" Kavramının Tanımı ve İdari İşbirliği Yöntemlerine İlişkin Protokol III'ün Değiştirilmesi Hakkındaki 1/2011 Sayılı Kararı" onaylanarak 27 Şubat 2012 tarihinde yürürlüğe girdi.
RUSYA'YLA DENİZ TİCARETİ ANLAŞMASI
31 Temmuz 2010 tarihinde St. Petersburg'da imzalanan "Samsun (Türkiye Cumhuriyeti) ve Kavkaz (Rusya Federasyonu) Limanları Üzerinden, Demiryolu Feribotuyla Uluslararası Karma Taşımacılık Yöntemiyle Yüklerin, Vagonların ve Konteynerlerin Taşınmasına İlişkin Kurallar" ve "Samsun ve Kavkaz Limanları Üzerinden Demiryolu Feribotu ile Uluslararası Karma Taşımacılık Hattı İşletim Kurulu Statüsü"nün onaylanması Bakanlar Kurulu'nca 20 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. Anlaşma, Samsun ve Kavkaz limanları üzerinden, demiryolu feribotuyla uluslar arası karma taşımacılık yöntemiyle yüklerin taşınması sırasında taşımacılar, göndericiler ve alıcımlar arasında meydana gelen ilişleri düzenleyecek.
YENİ ZELANDA İLE HAVA GÜVENLİĞİ DEVREDE
4 Mart 2010 tarihinde Ankara'da imzalanan "Türkiye ile Yeni Zelanda Hükümeti Arasında Hava Hizmetlerine Dair Anlaşma"nın onaylanması Bakanlar Kurulu'nca 10 Şubat tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, Türkiye ile Yeni Zelanda, 7 Aralık 1944 yılında Şikago'da imzaya açılmış olan Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesinin ve Uluslararası Hava Hizmetleri Transit Anlaşmasının tarafları olarak, havayolları arasında rekabete dayalı uluslararası havacılık sistemini ilerletmek ve havayollarını yenilikçi ve rekabetçi hizmetler geliştirmek ve uygulamak için teşvik edecek. Hava araçlarının güvenliğine karşı yapılan, kişi ve mülkiyetleri tehlikeye atan, hava taşımacılığını olumsuz etkileyen ve sivil havacılığın emniyeti konusunda halkın güvenini zedeleyen hareket ve tehlikeler konusundaki ciddi endişelerini teyit ederek ve uluslararası hava taşımacılığında en üst seviyede emniyet ve güvenliği sağlanacak.