Açılışını CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, İş Adamı Yakup Süt ile işletme sahipleri Cevdet Kaya ve Derviş Deli yaptılar. Açılış töreni öncesi gelen konuklar işletme sahipleri Cevdet Kaya ve Derviş Deli’yi kutlayarak başarı dilediler. Üç katlı Restaurantın tamamının dolması nedeniyle konuklar sıra beklemek zorunda kaldılar. Gece geç saatlere kadar devam eden açılış yemeği sonrası çay, kahve ve özel tatlıların ikram edilmesiyle sona erdi.
Katılımcılar. Derviş Deli ve Cevdet Kaya’nın sevenlerinin yanı sıra Nihat Özbir, Cahit Kılıç, Ali Özbir, Gazeteci Ali Rıza Yıldız, Tv Programcısı Hüsnü Bediroğlu, ayrıca iş, sanatçı Mehmet Yılmaz, siyaset, dernek, vakıf ve spor alanlarından yüzlerce davetlinin katıldığı açılış töreni tam bir şölene dönüştü. Açılış törenine davetli olarak gelen sanatçı İsmail Hazar’da beraberinde gelen çekim ekibi ile birlikte TRT’de yayınlanmak üzere çekim yaptı. Çekim sırasında Hazar’ın söylediği eserlere konukların da eşlik etmesi dikkat çekti.
ÜÇ KATLI OTTOMAN’DA TERAS KEYFİ
Tarihi Otoman Balıkçısı üç katta hizmet verecek her katın ayrı özelliklerde dekore edildiği işletmenin teras katı muhteşem Haliç ve Boğaz manzarası ile büyüleyici bir özelliğe sahip.
KONUKLARIMIZIN MUTLU OLMASI”
İşletme sahipleri Derviş Deli ve Cevdet Kaya bu yeni mekân hakkında şunları ifade ediyorlar “uzun süredir böyle bir yer arayışı içerisindeydik. Cibalikapı’yı tercih etmemizin nedeni kentin ortasında adeta bir cennet köşesi gibi tarih ve huzur dolu olmasıydı. Üstelik iş yaşamı ve sosyal alanların tam ortasında bir bölge.
OTTOMAN’I hizmete açmadan önce planladığımız tek şey, buraya gelecek dostlarımızı ve konuklarımızı gerek atmosfer gerek konfor, gerek hizmet sunumu gerekse ürün kalitesi ile en iyi şekilde ağırlayıp yolcu etmektir”
Hizmet personeli de titiz bir araştırma sonucu seçilerek görevlendirilmiş. Mutfak ve salonda görev alacak personel işinin uzmanları. Personelin sektörde deneyimleri en az on yıl olması koşulu aranmış.
Tarihi Otoman Balıkçısı et tercih edebilecek konukları için de ayrı seçenekler sunuyor. Et ve balık mutfaklarının ayrı olması ve özel hazırlanarak sunulması da başka bir ayrıcalık. www.tarihiottomanbalikcisi.com veya 0212. 631 75 67‘den ulaşabilirsiniz.