Yaşanan istifa hakkında www.posofunsesi.com adlı internet sitesine açıklamalarda bulunan MHP eski İlçe Başkanı Alparslan Altun, istifa kararı ile ilgili yaptığı açıklama aynen şöyle: açıklamalarda bulunan Mhp İlçe başkanı Alparslan Altun POSOFUNSESİ.COM'a yaptığı açıklamada MHP ilçe teşkilatından topluca istifa edip Ak Parti'ye katılma kararı aldıklarını söyledi.İşte Alparslan ALTUN'un açıklaması;
Alparslan Altun: "2004 Yılından beri yaklaşık olarak 6 yıldır yürütmekte olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Posof İlçe Başkanlığı görevini bugün itibariyle bırakıyorum.Yönetimdeki arkadaşlarımla beraber siyasi yaşantımıza iktidar partisi olan Ak Parti'de devam etme kararı aldık.
Gerekçelere gelince ; İktidar partisinin ve özellikle Başbakan sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'n ve Ardahan Miletvekilimiz Sayın Saffet Kaya'nın reform niteliğindeki kararları ve izlemiş olduğu temiz ve dürüst siyaset ile aynı zamanda ülkemin geleceğine yönelik yapmış olduğu çalışmalardır. Bu ve buna benzer sıralayamayacağımız kadar çok sebeplerden dolayı ben ve arkadaşlarım siyasi yaşantımızı MHP'de sonlandırıp Ak Parti'de devam etme kararı aldık. Tüm kamuoyuna bildirir ve saygılar sunarım. 24.12.2010 Alparslan Altun" diyerek istifa gerekçesini de açıklamış oldu.