2013 yılının 27 Mayıs’ın da başlayıp, 10 Eylül’e kadar süren Gezi olaylarının yaşanmasına neden olan İstanbul Taksim Parkın da ki ağaçlar için Türkiye'yi ve Dünyayı ayağa kaldıran ve kamuoyunda, ‘Gezi Direnişi’ olarak değerlendirilen protestolara neden olan olayın bir diğer örneği de Ardahan’da yaşanıyor ama sessizce süren çam ağacı katliamı ile..
Tam da, Gezi eylemlerinin yapıldığı bir yıl önceki tarihte yani 27 Mayıs 2014 gününden itibaren Ardahan’ın Çıldır İlçesine giden yol da yapılan ‘Yol genişletme’ çalışmaları dolaysıyla bu yolun geçtiği bölgede bulunan yüzlerce ağaç iş makineleriyle kırılıp, yok ediliyor.
Gezi eylemlerinin birinci yıl dönümün de tam da 27 Mayıs'ta yaşanan bu katliama kim dur diyecek. Aynı zaman da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Gümrük Binaları yaptırılan ve bittiğin de Türkiye'nin 3. Büyük Gümrük Kapısı olacak denilen Aktaş Gümrük Kapısına giden yolda yapılan yol genişletme çalışmaları esnasında burada geçen yolun üzerinde bulunan çam ağaçları iş makineleriyle yerlerin de sökülerek param parça edilirken çevreciler, doğa severler, söz de orman koruyanların sessizliği dikkat çekiyor.
Bölünmüş yol yapımını sürdüğü Ardahan’ın Çıldır İlçesine giden yolun üzerinde bulunan Ölçek köyü yakınlarında ki çam ağaçlarını ağır iş makineleri ile acımasızca katledilirken, bu ağaçların oluşturduğu ormanlık alanda başta Ceylanlar olmak üzere bir çok hayvan yaşıyor.