Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1. Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren ve 3. Lig kapısına dayanan Serhat Ardahan Spor’da beklenmedik bir gelişme yaşandı. Kulüp Başkanı Abdullah Çekim, sitem dolu bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Tarihinde ilk kez profesyonel lige bu kadar yaklaşan Serhat Ardahan Spor, Play-Off süreci öncesi yönetimsel bir krizle sarsıldı. Kulüp Başkanı Abdullah Çekim, takıma gerekli desteğin verilmediğini belirterek görevini bıraktığını açıkladı.
"Yalnız Bırakıldık, Belki de Ardahanlı Değiliz Diye..."
İstifa kararının ardından çarpıcı açıklamalarda bulunan Çekim, göreve geldiği günden bu yana beklediği desteği bulamadığını ifade etti. Özellikle yerel dinamiklerin sessiz kalmasına tepki gösteren Çekim, şu ifadeleri kullandı:
"Geldiğim günden bu yana kimse destek çıkmadı. 'Belki Play-Off’lara kalırsak iş adamları, STK’lar veya siyasetçiler sahip çıkar' dedik ama yanıldık. Belki de bizler Ardahanlı değiliz diye mi bu mesafe konuldu? Ben artık çekiliyorum. Belki bir Ardahanlı bu takımı devralır da birileri destek çıkar."
Tarihi Fırsat Kapıda: "4 Maç İçin Sahip Çıkın"
Lig yolunda sadece 4 kritik maçı kalan takımın geleceği için son bir çağrıda bulunan Abdullah Çekim, camiayı birlik olmaya davet etti. Ardahan’ın eline geçen bu tarihi fırsatın heba edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çekim; "Tarihimizde ilk defa böyle bir şans yakalandı. 4 maçlığına gelin, bu takımı alın ve sahip çıkın. Benden bu kadar," diyerek sözlerini noktaladı.
Şimdi Ne Olacak?
3. Lig yolunda büyük bir motivasyon kaybı yaşayan Serhat Ardahan Spor’da, yönetimi kimin devralacağı ve Play-Off sürecinin nasıl yönetileceği şehirde büyük bir merak konusu haline geldi. Taraftarlar ve spor kamuoyu, kulübün sahipsiz kalmaması için yetkililerin acilen devreye girmesini bekliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: