Cunta anayasasını değiştirebilmenin ve tümüyle yeni bir anayasa yapmanın hiç de kolay olmadığını ifade eden Burkay, AK Parti’nin başörtüsü ile ilgili değişiklik girişiminin Anayasa Mahkemesi’nden döndüğünü hatırlattı.
Burkay “Anayasa değişikliğini kolaylaştırmak, parlamentonun hükümetin manevra alanını geliştirmek, sistemiaskeri vesayetten ve yargı vesayetinden kurtarmak öncelik kazandı. Bu nedenle getirilen değişiklik her bakımdan gönlümüze göre olmasa da, tam anlamıyla demokratik sivil anayasa değişikliği getirmese de önemli” dedi.
HAYIR KÜRTLERİN HAYRINA OLMAZ
BDP dışındaki tüm Kürtlerin, AK Parti’nin demokratikleşme politikalarına destek vererek sorumluluklarını yerine getirdiğini belirten Nasname sitesi yazarlarından Süleyman Akkoyun, “Kürtler; onun yanlış politikalarına karşı net tavır alarak BDP’yi sorumlu davranmaya, demokrasi güçleriyle ortak hareket etmeye zorlayabileceği gibi, Onu Ergenekon politikalarının parçası olmaktan da alıkoyabilir” dedi.
“AKP’yi kutsamadan, Kürt halkına umut olarak sunmadan referandumda evet demek gerekiyor” diyen Kürt aydın Berzan Boti de bu ‘evet’in AK Parti’ye ve onun politikalarına olmadığı sadece değişime olduğu uygun bir dille halka anlatılması gerektiğini ekledi.
Kürt gazeteci yazar Arif Zerevan da “Hayır çıkması kesinlikle Kürtler için hayırlı bir durum olmayacaktır. Burada faşizan zihniyetli MHP, CHP güçlenecektir” dedi.