Ardanuç ilçesi girişinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan resmi izinle başlatılan define kazısı sona erdi. Define avcısının 3 ton altın umuduyla yaptığı kazıda beklenen hazineye ulaşılamadı.
Kazının ruhsat sahibi Kâmil Oğuzhan Arslan isimli vatandaş, uzun süredir sürdürdüğü araştırmalar sonucunda toprak altında yaklaşık 3 ton altın olduğunu düşündü. Arslan, bu iddiasını resmi makamlara taşıyarak define arama izni aldı. Kazı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminde ve iş makinesi yardımıyla yapıldı. Üç gün boyunca süren çalışmalar sırasında yaklaşık 25 metre derinliğe ulaşıldı.
Kazı çalışmaları boyunca bölgede yoğun bir ilgi oluştu. İlçe sakinleri ve çevre illerden gelen meraklı vatandaşlar ekiplerin alanda yaptığı kazıyı meraklı gözlerle takip etti. Bazı vatandaşlar cep telefonlarıyla kazıdan görüntüler kaydetti. Ancak yapılan aramalarda herhangi bir defineye ya da tarihi esere ulaşılamadı. Beklenen 3 ton altın hayal kırıklığıyla sonuçlandı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, kazı alanının kontrollü şekilde kapatıldığını ve herhangi bir güvenlik sorunu oluşmadığını açıkladı. İlçede 3 ton altın iddiasını sürdürdüğü öğrenilen define avcısı vatandaşın yeni bir başvuru yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Yorumlar
Kalan Karakter: