Bu amaçla Ardahan'a gelen Bağcılar eski Belediye Başkanı İstanbul Milletvekili AK Parti İç İşleri Komisyon Başkanı Feyzullah Kıyıklı Halk Eğitim merkezinde Ardahan İl ve ilçe teşkilatlarına "Demokratik Açılımı" hakkında bilgi verdi. Ardahan Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda parti teşkilatına Demokratik Açılım'ı anlatan Kıyıklı, açılımın barış ve kardeşlik getireceğini, kanın artık kanla temizlenmeyeceğini, 25 yıldır devam eden terör sorununun çözüleceğini belirtti.
Demokratik Açılım ile birlikte anayasada 40'a yakın maddenin değiştirileceğini vurgulayan Kıyıklı, anayasanın 'ama'lı, fakatlı' maddelerden kurtulacağını dile getirdi. Teslim olup, suçlu olan PKK'lıların ceza alacağını, ancak suça bulaşmamış olan PKK'lıların serbest kalacağını söyleyen Kıyıklı, "Artık anaların gözyaşı dinecek, kimse evlat acısı yaşamayacak. Demokratik Açılım ile ülkenin önü açılacak. İsteyen insan istediği gibi anadilini konuşabilecek. Biz yıllarca Kürt olan vatandaşa dedik ki sen dilini konuşamazsın. Dilinle, kendini özgürce ifade edemezsin. Ne oldu, bu sorun çözülebildi mi? Ama şimdi bu açılımla birlikte herkes istediği şekilde kendi ana dilini özgürce öğrenebilecek ve kendini ifade edebilecek. Tabi bütün bunları yaparken de biz ne diyoruz; Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan her vatandaşın resmi dili Türkçedir." diye konuştu.
Yıllarca acı duyduğu bir durumu da ifade eden eski Belediye Başkanı İstanbul Milletvekili AK Parti İç İşleri Komisyon Başkanı Feyzullah Kıyıklı, "Bir durum var ki benim içimde hep acıya sebep olmuştur. Biz yıllarca Kürt vatandaşımıza Kürtçe konuşamazsın demişiz ama öbür tarafta vatandaşlarımızın İngilizce öğrenmesi için her türlü imkânı seferber etmişiz. Bu durum yıllarca benim içimi acıtmıştır. Yani kendi vatandaşımıza kendi dilini yasak kılmışız ama bir başka milletin dilini bu insanlara öğretmek için her imkânı kullanmışız. Bu acı bir durum." ifadelerine yer verdi.
Genel affın kesinlikle söz konusu olmayacağına da temas eden Kıyıklı, "Başbakanımızın dediği gibi bedeli ne olursa olsun. Ülkemizde bu terör sorununu sona erdirmeye kararlıyız." dedi.
Toplantıya Belediye Başkanı Faruk Köksoy, İl Başkanı Nusret Koyuncu, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, İl Genel Meclis Üyesi Suat Hancıoğlu ve çok sayıda partili katıldı.
Demokratik Açılım’a tam destek verdiklerini belirten Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy; “Türkiye’nin şiddetle ihtiyaç duyduğu barış ortamı sağduyulu kesimler tarafından olumlu Hükümetimiz kangren olan bir sorunu çözmek için harekete geçmiştir. Bu sürece her kesin katkı sunması gerekmektedir. Demokratik Açılım başta ülkemize ve milletimize hayırlı olmasın temenni ediyorum" dedi.