İLTER AVŞAR, BU SEFER ŞEHRİMİZİN KAZ MANTISINI TÜRKİYE’YE TANITTI
Türk mutfağının önemli bir ögesi olan ve Kayseri mutfağına ait olduğu bilinen Mantı’ya, Ardahan kaz mantısı rakip çıktı.
Çeşitli baharatlarla çeşnilendirilmiş kaz etinin hamurla buluştuğu Kaz Mantı yemeğini kendine has sosu ve yapım şekliyle müşterilerine sunan
20 yılı aşkındır Maltepe sahilde Avşar Cafe ve Restorandın işletmeciliğini yapan Ardahanlı hemşerimiz İlter Avşar, Ardahan kaz mantısını Star TV ekranlarında tanıttı.
Avşar Cafe ve restoranın sahibi İlter Avşar, Star TV ekranlarında yayınlanan programda yöremize ait kaz eti mantısının bütün inceliklerini programda dile getirdi.
Daha önce robotik kodlama projesiyle Ardahan’ın ismini dünyaya duyuran, Ardahan ve Kars yöresinin yemek kültürünü FOX TV’de tanıtan, aynı zamanda Ardahan Kültür ve Eğitim Başkanı olan İlter Avşar, bu seferde Ardahan’ın önemli lezzetlerinin başında gelen Kaz etinin mantısını yaparak ilimizin reklamını bir kez daha ulusal boyuta taşıdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: