İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ardından gelişen olaylarla birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından da desteklenen ülke genelindeki tüketim boykotu sivil toplum kuruluşu olan oda başkanlarını kızdırdı.
Göle Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yılmaz Kaya sosyal medya hesabından, “Ekmeğimizi esnaflık yaparak kazanmaya devam edeceğiz. Hiç kimse işimize ve aşımıza göz dikmesin” mesajını verdi.
Göle Esnaf Odası Başkanı Yılmaz Kaya, ülke genelinde olduğu gibi Ardahan ve ilçelerinde de alışverişi durdurma çağrılarını üzülerek takip etiğini belirterek, esnafın ekmek kapısı üzerinde kimsenin siyaset yapma hakkının olmadığını söyledi.
Başkan Kaya, “Bugün için alışverişi durdurmaya yönelik boykot çağrılarının yapıldığını üzülerek takip etmekteyiz. Bu tür çağrılar Ahilik geleneğinden gelen esnaf ve sanatkârımızı derinden üzmüştür. Bu tür konularda, esnafımızın ve sanatkârımızın alın terine aykırı çağrılarda kimse bulunmamalıdır. Üretmeye, satmaya, onarmaya, ulaştırmaya, hizmet etmeye, istihdam sağlamaya, helalimizle çalışmaya, ekmeğimizi kazanmaya devam ediyoruz ve edeceğiz. Tüm hemşerilerimizi esnaflarımıza destek olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: