Ardahan’ın kurtuluşu ticaret potansiyelinin yükselmesine bağlı olduğunu belirten Başkan Süleymanoğlu, bunun da sınır kapılarının işlevliğine ve kapılarda yapılacak ticaretin artmasına bağladı.
Posof Türkgözü ile Çıldır Aktaş Sınır Kapısı’nın yaya trafiğine açılması için Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’a rapor sunduğunu açıklayan Başkan Süleymanoğlu, Ardahan için olumlu dönüşler aldığını söyledi.
Başkan Süleymanoğlu: “Bilindiği gibi yaşanan pandemi nedeniyle Ardahan’a bağlı Çıldır Aktaş ile Posof Türkgözü Sınır Kapıları yaya trafiğine kapatıldı. 1 Haziran 2021 tarihinde birçok sınır kapısında yaya trafiği kaldırılırken, bu iki kapımız yaya trafiğine açılmadı. Sınır kapılarımızın ticarete açılması, insanların gelip gitmesi için mücadelemizi veriyoruz. Ardahan’da yaşanan Sibirya soğukları nedeniyle vatandaşın girdi maliyetleri artıyor, özellikle ısınma, giyecek ve benzeri alanlarda vatandaşa ciddi bir külfet ortaya çıkıyor. Bu sorunun çözümü, kışın Ardahan gibi soğuk olan illerde vergi alınmamalı.

Önümüzdeki günlerde Ardahan’a geleceğini açıklayan Ardahan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Gürbüz Süleymanoğlu, “MÜSİAD Ardahan şubemizin açılışını gerçekleştireceğiz. Vali, Belediye Başkanı, STK temsilcileri ve gazetecileri ziyaret edeceğiz. Ardahan’da iş insanlarıyla buluşacağız. Sorunlarımızı konuşacağız ve önerileri dikkate alacağız. Ardahan bizim baba ocağımız, Ardahan’a her alanda sahip çıkacağız ve MÜSİAD olarak değer katacağız” ifadesini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: