Bölge Müfettişleri Göle Belediyesinde!
Bu nedenle Göle belediyesine gelen bölge Müfettişleri yıllık olağan rutin denetlemeler ve kontroller kapsamında incelemeler ve denetimlerde bulunuyorlar. Göle Kaymakamı Fatih Özdemir'ın de akşam saatlerin de ziyarette bulunduğu heyet, Belediyede ayrılan özel odada incelemelerine devam etmektedirler. Belediye Başkanı Akın İsmiloğlu yaptığı açıklama da; “Belediyemiz olağan genel bir rutin ve denetimde geçmektedir. Söz konusu her hangi bir olumsuzluk yoktur, müfettişlerin çalışmaları devam ediyor” dedi.
Acar Aras adaylığını açıkladı
Köprülü (Goreveng) 'ın yeniden belde statüsü kazanmasından sonra Belediye başkanlığı için birçok isim öne çıkarken bölgede ki Kuzupınarı (Konk) köyünden köklü Aras ailesinden Acar Aras Belediye başkanlığına aday olacağını açıkladı. Acar Aras, hangi partide siyaset yapacağını ise daha sonra açıklayacak. Bölgede yaşayan, bölgenin sorunlarına hakim olma özelliğinden ve halkıma daha iyi hizmet verebilmek için bende adayım. Bölgenin sevilen ve sayılan ismi Acar: “Halkımı tanıyorum, onların sorunlarını biliyor ve yaşıyor olmamdan dolayı aday olacağım” açıklamasında bulundu.
Mevsimin ilk turist kafilesi geldi
Göle’nin öncelikli turizm listesine girmesiyle birlikte Göleli Tomay Budak rehberliğin de ki Turist kafilesi Göle’ye geldi. Göle’nin doğal yapısı, ormanları çiçekleri, yeşil çimenleri ile dere ve vadi yatakları ile dağları tarihi konumu turistlerin ilgisini çekti. İki gün Göle de kalan yabancı uyruklu konuklar çevreyi ve Göle’yi gezdiler. Huzur lokantasında yöresel yemekler tadan turistler, ilçenin konukluğundan ve doğa yapısından etkilendiklerini açıkladılar. Yabancı turistlerin ilçeye gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi veren Budak; “Bu daha başlangıç, Göle’mizin cenneti andıran güzelliğini Dünyaya tanıtarak gezi ve turlarımıza devam edeceğiz. Elimizden geleni yapacağız. Herkesin üzerine düşeni yapmasını diliyorum” dedi.
NECMİ KADIOĞLU CADDESİNE TEPKİ!
Göle Şehit ve Gaziler Dernek başkanı Cemal Kaya; Belediye başkanı Akın isaıloğlu'nu makamında ziyaret ederek cadde ve sokakların adının değişmesini içeren bir dilekçe verdi. Göle de geçmişimiz ve tarihimiz olan Kurtuluş Savaşı Gazisi ve Şehidi Öğretmen Üst teğmen Bedirhan bey ve silah arkadaşlarının caddeye ve sokaklara verilme talebin de bulundu. Başkan İsmailoğlu Dilekçeyi işleme koyarak gerekli incelemeleri yaptıracağını söyledi. Oltu ve Kars caddelerine Necmettin Kadıoğlu'nun verilmiş olmasını eleştiren Kaya; Göleli olmayan birinin adının cadde ve mahallere verilmiş olması kabul edilemez ve bu Gölenin ayıbıdır. Geçmişine sahip çıkamayanların geleceğine sahip çıkamaz açıklamasın da bulundu.
TÜM DİYANET - SEN SENDİKALARDAN ZİYARET!
Tüm Diyanet- sen İl başkanı Güven Karakoyun,Göle ilçe başkanı Erdal Ateş ile il ve ilçe yöneticileri şehit ve gaziler derneğini ziyaret ederek dernek falıyetleriyle ilgili bilgi alış verişinde bulundular. Bu ziyaretten dolayi memniyetlerini dile getiren Kaya teşekkür ederek hatıra resmi çektirdiler.