Beş yıldır bir türlü bitirilemeyen ve yapımı yılan hikayesine dönen dönen beş yıl içinde bir çok firma tarafından yapımı üstlenilen ve her seferinde tamamlanamayan ve Göle esnafının alacakları ödenmeden ilçeyi terk eden müteahhitlerden sonra Göle Devlet Hastanesi inşaatının yeni bir müteahhit firmaya verildiğini duyan Göle esnafı, alacaklarını tahsil etmek için hastane inşaatı önünde eylem yaptı.
Olayı görüntüleyen Kurbani Demir'in kaleminden protesto eyleminin haberi.
Yıllardır bir türlü bitirilemeyen Göle Devlet Hastanesi şantiye alanında eylem
Veysel Sancar adlı kişi tarafından dolandırıldıklarını ileri süren Göle esnafı ve inşaatta çalışıp parasını alamayan işçiler Göle Devlet Hastanesinde eylem yaparak tepkilerini sorunlarını dile getirdiler.
400 bin tele alacaklarının olduğunu belirten esnaf ve inşaatta çalışanlar muhatap bulamamaktayız vatandaş esnaf olarak mağdur edildik bundan dolayı şantiyede çalışmaları engelleyerek tepkimizi göstermek için burada bulunmaktayız
Şantiye alanında ayrılmak istemeyen mağdurlar emniyet güçleri tarafından uyarılar yapıldı, "bu yaptığınız eylem yasal değildir" diyerek eylemcilerin dağılmasını istediler.
Daha sonra ihaleyi alan şirket adına yetkili konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını yapılan yanlışlardan dolayı kendilerinin suçlanmasının da yanlış olduğunu belirten şirket yetkilisi, “biz saygın bir şirketiz adımızın basında olumsuz bir şekilde çıkması bizlerin itibarını zedeler suçumuzun olmadığından dolayı böyle bir durumla karşı karşıya kalmamız bizleri rahatsız etmekte, haklı durumda haksız duruma düşmenizi istemiyoruz yasal zeminde hakkınızı aramanızı istiyoruz diyerek bu şekilde inşaat alanında işlerin yürümesini engellemelerinden vazgeçmenizi istiyoruz” dedi.
Konuya vakıf olan Göle Devlet Hastanesi Başhekimi Dr Cevdet Özsever, esnafın vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirterek çalışanları çok iyi anladığını belirtti. Özsever: “Bende inşaat sektöründe uzun yıllar çalıştım alın teri emeğin ne olduğunu çok iyi biliyorum. Kapımız her zaman vatandaşa acık sorun ve sıkıntıları konuşarak birlikte aşmalıyız” dedi.
Daha sonra Göle Devlet Hastanesi Müdürü İbrahim Kup, bu yaşanan olaylardan dolayı üzüntüsünü belirterek olay yerinden ayrıldılar. İhaleyi alan şirket yetkilisi ile mağdur esnaf arasında konuşmalarda tansiyon zaman zamana yükselse de bir olayın olmaması protestonun eylemin iyi tarafıydı. Haber: Kurbani Demir