Faiz Kıskancında DEVLET ve TARIM
Yayınlanma :
26.01.2021 17:09
Güncelleme :
26.01.2021 17:09


Milletvekilliği yaptığı dönemlerde Türk siyasi tarihinin unutulmaz isimi olan ve yaptığı başarılı çıkışlarla her yurttaşın tanıdığı bir siyasetçi olan Öğüt, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan sorunlara dikkat çekmiş, saman, buğday ve büyükbaş hayvan ithalatına karşı çıkarak çeşitli eylemler gerçekleştirmişti.
Tarım ve hayvancılık alanlarındaki hükümet politikalarını eleştirmesiyle tanınan Ensar Öğüt, Kureşan Ocağı ve Adalet Adamı ardından üçüncü kitabı olan Faiz Kıskancında DEVLET ve TARIM adlı eserini de piyasaya sürdü.
Aktif siyasete devam eden Öğüt ekonomik, tarım ve tarih konularında araştırmalarını sürdürüyor. Faiz Kıskancında DEVLET ve TARIM adlı eserinde günümüze ışık tutacak tarım politikaları üzerinde yılların tecrübesini konuşturan Öğüt: “Politikaları doğru uygulayan milletler ve uluslar asırlar boyunca hüküm sürmektedir. Doğru bir tarım politikası uygulamayan devletler ise tarih sahnesinden silindiği örneklerle ortadadır. Tarım politikalarını ihmal eden Osmanlı İmparatorluğu’nun nasıl kapitilisyonlara sürüklendiği ve altı asırlık bir imparatorluğun yıkılmasında bu politikaların en önemli etken olduğu ortadadır” dedi.
Akıcı ve merak uyandırıcı bir dille yazılan kitap tarihsel dönemlere vurgu yapılarak örneklendirme tarzında ele alınmış, kitapta ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin ilk yıllarında temelini attığı ve fikri olarak tarım politikasının önemine değindiği eserde şu ifadeler kullanılmış; “Cumhuriyet döneminde Atatürk bilimsel çalışmalarıyla, tohum istasyonları kurmak, tarımı geliştirerek ziraat okulları ve tarımsal işletmeler kurarak, 1928´de Türkiye, Almanya başta olmak üzere İtalya, İsviçre ve Belçika” gibi ülkelere buğday ve yulaf ihracatı yapmış. Ülkemizde günümüz tarım politikalarına da yakından bakmak lazım. Türkiye’nin iktisadi politikalarının faiz kıskacına girince; etten canlı hayvana, soğan sarımsağa, nohuttan merciğimeğe, buğdaydan yulafa yüzü aşkın ülkeden ihraç etmek zorunda kaldığımız tarım ürünlerini dile getirilmekte ve bu durumdan nasıl çıkılacağı ise yine bilimsel yöntemlerle kitabımızda yer almaktadır.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: