Ensar Öğüt, Üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Cumhuriyet Halk Partisi 22.23 ve 24. Dönem Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ardahan’a gelerek Üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
1998 yılında kurduğu ve adını taşıdığı Ensar Öğüt Eğitim Vakfı aracılığıyla yüzlerce öğrenciye burs veren Öğüt, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Ardahan Üniversitesini kazanıp Ardahan’ı tercih eden ve puanlama sıralamasında ilk 20’ye giren öğrencilere burs vereceğini açıkladı.
Buradaki amacının üniversiteyi kazanan öğrencilerin Ardahan’ı daha çok tercih etmelerini sağlamak ve Ardahan Üniversitesinin öğrenci sayısını arttırmak olduğunu açıklayan Öğüt, “Çünkü ben Ardahan’ı seviyorum. Bu şehir hepimizin, el birliği yaparak daha çok öğrencinin Ardahan’a gelmesinin önünü açmalıyız. Üniversitemizde öğrenci sayısı artarsa bu ilimizin ekonomisine katkı sunar. Ardahan Üniversitesinde okuyan öğrencilerimizin dertlerini ve sorunlarını dinleme fırsatım oldu. Öğrencilerimize test kitapları başta olmak üzere birçok alanda yardımcı kaynak ulaştıracağım” dedi.
Ardahan Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilerle yemekte buluşan Öğüt, öğrencilere nasihatlerde bulunarak çok çalışmalarını istedi.
Işığın kalemin ucunda olduğunu ve öğrencilerin sürekli kitap okunması gerektiğini ifade eden Öğüt, başta Ankara, İstanbul, Kocaeli ve İzmir olmak üzere birçok öğrenciye burs verdiğini söyledi.
Eğitimin insan hayatında önemli bir yeri olduğunu altını çizen Öğüt, Ardahan’da eğitimin gelişmesi için Vakıf kurduğunu ve yaklaşık 20 yıldır öğrencilere burs verdiğini kaydetti.
Ardahan’a üniversitesinin kurulması için ilk kanun teklifinin kendisinin verdiğini deklare eden Öğüt, Ardahan’a olan sevdasının hiçbir zaman bitmeyeceğini, üniversiteye ise Ardahan isminin verilmesi için kendisinin teklif ettiğini söyledi.
Ardahan’ın kendisini 3 dönem milletvekili seçip şereflendirdiğini, konu Ardahan olunca elinden gelen tüm imkânlarını kullandığını dile getiren Öğüt, “Ardahan’da okuyan öğrencilere herkesin destek olması gerekmektedir. Çünkü Üniversitemizde ne kadar çok öğrenci olursa şehrimiz o kadar daha canlı olacaktır. Bu durum esnafımıza da yansıyacaktır. Onun için şehrimize gelen öğrencilere hepimiz sahip çıkmalıyız. Cumhuriyetimizin ilk meşalesi bu topraklarda yakıldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkeleri iyi anlayıp, vatanımıza milletimize sahip çıkacak genç nesiller yetişmesi için çaba göstermeliyiz” dedi.
MİLLİ TAKIM RUHU OLURSA GÖREVDEN KAÇMAM
Bu arada Milletvekili Ensar Öğüt, Belediye Başkanlığına aday adaylığı ile ilgili kamuoyunda oluşan beklentilere de açıklık getirdi.
Bir gazetecinin sorusu üzerine açıklama yapan Öğüt, Cumhuriyet Halk Partisinden birbirinden kıymetli 6 aday adayının olduğunu, kendisinin ise aday adaylığı için başvuru yapmadığını hatırlattı.
Kendisinin aday olması için bir milli takım ruhuna ihtiyaç duyulup, bir milli mutabakat sağlanması gerektiğini hatırlatan Milletvekili Öğüt, “Ardahan’ın nüfusu durmadan azalıyor. 10 yıl sonra Ardahan’ın nüfusu 1 milletvekiline inecek. Bu gidişle Ardahan Bayburt gibi tek milletvekili ile mecliste temsil edilir hale gelecek. Bir 10 yıl sonra Ardahan ilçeye dönüşebilir. Neden ilçeye dönüşebilir çünkü Ardahan sürekli göç veriyor. Çünkü insanların malı para etmiyor. Buna çare aramalıyız. Yatırım yapabilecek güçlü işadamları getirmeliyiz. Bunun alt yapısını bizler sağlamalıyız. Ardahan’a havaalanın yapılması için mücadelemizi ortaya koymalıyız. Bunun için hangi siyasi parti olursa olsun bizim ortak paydamız Ardahan olmalıdır, vatanımız olmalıdır. Ben 3 dönem vekillik yaptım, Ardahan ismini her yere duyurdum, sorunlarını dile getirdim, mecliste çözüm noktasında girişimlerde bulundum. En çok soru önergesi veren Milletvekili oldum. Bunun için diyorum ki bir milli takım ruhu oluşturulursa bir uzlaşma sağlanırsa ben görevden kaçamam, beni ilgilendirmez diyemem. Ben burada doğmuşum burada büyümüşüm, bu şehrin çocuğuyum. Bana ne Ardahan’dan diyemem. Tabi şuan partimizde çok önemli aday adayı arkadaşlarımız var. Genel Merkezimiz kimi aday gösterirse gelip onun için de Ardahan’da çalışacağım. Başarılı olması için var gücümü ortaya koyacağım. Ama benim aday olmam noktasında soracak olursanız ancak aday adayları arasında, parti tabanında bir uzlaşma sağlanırsa ben aday olurum, göreve talip olurum. Bunun dışında CHP’den Ardahan Belediye Başkanı olacak olan adayımızın kazanması için Ardahan’da kamp kurup halkla buluşacağım” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Yorumlar
Kalan Karakter: