Damal Belediyesi, vatandaşların uygun fiyatlı ekmeğe ulaşabilmesi amacıyla kurduğu Halk Ekmek Fabrikası, deneme üretimine başladı. Fabrikada ilk etapta ihtiyaca göre günlük 5-6 bin adet ekmek üretilebilecek.
Damalın bağımsız belediye başkanı Kemal Çamliyurt, seçim sürecinde halka verdiği bir sözünü daha yerine getirdi. Mustafa Kemal Mahallesi’nde kurulan ve son teknoloji makinelerle donatılan fabrikada incelemelerde bulunan Başkan Çamliyurt hijyen koşullarını yerinde denetledi. Ustalardan üretim süreci hakkında bilgi alan belediye başkanı hazırlanan ekmek hamurunu fırına sürüp pişen ekmeğin kalite ve gramajı kontrolünü de kendi elleriyle yaptı.
Halk Ekmek Fabrikasının deneme üretimi hakkında muhabirimize bilgi veren başkan Çamliyurt, ilçede önemli bir ihtiyaca çözüm olacak projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek duygularını dile getirdi.
Başkan Çamliyurt, “Halkımızın temel gıda ihtiyacını daha uygun fiyata karşılaması için hayata geçirdiğimiz projenin bugün test sürecini tamamladık. Kurulan makine parkurunun denemesini yaptık. Tüm makinalar tıkır-tıkır çalışıyor. Yakında üretime başlıyoruz Hummalı bir çalışmanın ardından bugünlere ulaştık. Ardahan’da bir ilk olan Halk Ekmek Fabrikası’nı Damal’da hayata geçirmekten gurur duyuyoruz. Fabrikamız hem uygun fiyata ekmek üretecek hem de istihdam sağlayacak. Halkımıza hayırlı olsun” dedi.
Damal Halk Ekmek Fabrikasında üretilecek ekmek ve unlu mamullerin fiyatı konusunda da açıklama yapan başkan Çamliyurt, “Ürettiğimiz ekmekleri maliyet fiyatının çok az üstünde piyasaya süreceğiz. 260 gram ekmeği piyasada satılan fiyatın yarısına yani 7 buçuk liradan satacağız” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: