Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinde 51 il ve 413 ilçede değişim yaşanırken, Ardahan, Batman, Bayburt, Elazığ’da mevcut il ve ilçe başkanlarının tamamı yeniden seçimleri kazanarak görevlerini sürdürdü.
İl ve ilçe kongrelerini tamamlayarak 4-5 Kasım’daki 38. Olağan Kurultay için hazırlıklara başlayan CHP’de çok sayıda kentte yönetim değişti. CHP İl Kongreleri kapsamında 81 il başkanlığından 30 aynı isim seçildi. 51 kentte ise yeni isimler il başkanı oldu. Göreve ilk kez başlayacak 51 il başkanının tamamının değişimci olmadığı, desteğin her iki taraf için de “yarıya yakın” olduğu ifade edildi.
15 Eylül’de başlayan ve dün sona eren CHP İl Kongrelerinde mevcut isimlerin il başkanlığına devam ettiği ve değişime kapılarını kapatan iller şunlardan oluştu: Ardahan, Artvin, Amasya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Gümüşhane, Hakkâri, Hatay, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Muş, Niğde, Siirt, Urfa, Şırnak, Van, Yozgat yer aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: