Sonbahar gelmeden temelin atılması gerektiğine dikkat çeken CHP’li Öğüt, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’ya gönderdiği yazılı açıklaması şöyle:
Sayın Hayati YAZICI Gümrük ve Ticaret Bakanı
Sayın Bakanım, Daha önce de görüştüğümüz üzere zatıalinizin de büyük katkılarınızla Çıldır Aktaş Sınır Kapısının çalışmaları sonlamış ve temel atma noktasına gelmiştir. Nisan ayı içerisinde temel atılacağını belirtmiş olmanıza rağmen Nisan ayının ortasına gelinmiş ancak herhangi bir gelişme olmamıştır. Türkiye Cumhuriyetlerine ve Kafkaslara açılan ve Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasına büyük katkı sunacak olan Çıldır Aktaş Sınır Kapısı çok önemli bir konumdadır.
Bölgede uzun süren kış sezonu ve iklim şartlarının zorluğu nedeniyle inşaat sezonu kısa sürmekte bu nedenle de Nisan ayı içerisinde temel atılması büyük önem taşımaktadır. Sonbahara ancak tamamlanacaktır.Çıldır Aktaş Sınır Kapısının Nisan ayı geçmeden temeli atıldığında Sonbahara ancak tamamlanacaktır. Bu nedenle bir an önce temelin atılması için gerekli talimatlarınızla birlikte tarafıma bilgi verilmesini istirham ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.
10.04.2013 Ensar ÖĞÜT
Ardahan Milletvekili