Ardahan iline ayrı bir önem gösteren Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun öncülüğünde yeni yatırım stratejileri belirlenmiş, planlamalar ivedilikle uygulamaya konulmuş ve önemli neticeler elde edilmiştir.
Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılından günümüze kadar Ardahan’a 6.171.000 TL yatırım yapılmıştır.
Bu çerçevede pek çok tesis tamamlanırken bazı projelerin çalışmaları bütün hızıyla devam etmektedir.
Ardahan için taşkın koruma tesislerinin öneminin farkında olan Çevre ve Orman Bakanlığı bu sebeple 18 adet taşkın koruma tesisini tamamlayarak 18 adet yerleşim yerini taşkınlardan korumuştur. Yakın tarihte açılışı yapılacak tesislerin 5 adedi taşkın koruma tesisidir. Bu 5 tesisin toplam maliyeti 3.121.812 TL olup’dir. Bunlar;
Ardahan Merkez Alabalık ve Yan Dereler İstinat Duvarı Yapımı, Kura Nehri Taşkın Koruma İnşaatı, Döşeli Köyü Taşkın ve Rusubat Kontrolu, Göle Balçeşme Köyü Taşkın ve Rusubat Kontrolu, Göle Eskidemirkapı Köyü Taşkın ve Rusubat Kontrolu’dur. Ayrıca 6 adet taşkın koruma tesisinin yapımı da devam etmektedir.
Bunun yanında Kura Nehri ve yan kolları üzerinde kurulu gücü 703 megawatt, yıllık enerji üretim kapasitesi 1.86 milyar kilowattsaat olan projeler geliştirilmektedir.
Bu projelerden Köroğlu Barajı, Kotanlı Barajı, Kayabeyi Barajı ve HES’ler ile 5 adet nehir santralinin inşaatına özel sektörce başlanmıştır. Bu projelerin inşaat safhasında ve tamamlanmalarının akebinde vatandaşlarımıza önemli ölçüde istihdam sağlanacaktır.
Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla 2008 yılında başlatılan Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde; 2008-2012 yıllarını kapsayan dönemde toplam 11.850 hektar alanda çalışma yapılması ve yaklaşık 15 milyon 875 bin adet fidan dikilmesi planlanmaktadır.
Çevre ve Orman Bakanlığınca; 2003-2010 yılları arasında 14.677 hektar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve iyileştirme çalışması yapılmıştır.
Katı atıkların bertarafı ve çevre kirliliğinin giderilmesi için Ardahan ve Göle Belediyelerine birer adet çöp toplama aracı hibe edilmiştir. Ayrıca bir proje için 150.000 TL maddi destekte bulunulmuştur. 2003-2010 döneminde orman köylerinde yaşayan 731 aileye 1.165.316 TL ferdi kredi projesi kredisi verilmiştir.
Her alanda çalışmalarını üstün başarılarla devam ettiren Çevre ve Orman Bakanlığı, ayrıca Dağ Horozunu yaşadıkları habitatlarla birlikte korumak ve geliştirmek maksadıyla Posof Yaban Hayatı Geliştirme Sahasını 2006 yılında ilan etmiştir.