İlk buluşma festivalde yapıldı ve Cemil Kırbayır adına açılan Çadır herkesin ilgi odağı olmuştu.
Cemil Kırbayır Kültürevi İnisiyatifi 6 Temmuz'da başlayan 17. Uluslararası Göle Kültür ve Kaşar Festivali'nde kurduğu çadırda birçok kişiyle buluştu. Orada çadıra uğrayan herkese anlatılanlar bugünlerde hayata
geçiyor. Birlikte yapacaklarını söyledikleri kültürevini büyük bir heyecanla ayaklarının üzerine dikiyorlar.
Cemil Kırbayır'ın mirasına ve Berfo Ana'nın söylediklerine bağlı kalarak ilçeden gelenlerle birlikte inisiyatif ve umut daha da büyüyor.
Cemil'in eşyaları da sergilenecek
Yapılacak olan kültürevinin bir odasında Cemil'in evinden çıkartılan eşyalarının sergilenmesi düşünülüyor. Toprak damlı taş ev yılların etkisiyle büyük oranda çökmüş olduğundan hayli zor yürüyen çalışma da artık tamamlandı. Kırbayır ailesinin eşyaları güvenli bir yere alınırken kısa bir süre içerisinde artık ilk kazma da vurulacak. Şimdiden birçok usta gönüllü olarak kültürevi inşaatında çalışmak istediğini belirtti bile.
Her yerden destek geliyor.
Cemil Kırbayır Kültürevi için sadece Göle'dekiler değil yurdun genelinde birçok gönüllü de ter döküyor. Süreci,planları duyuruyor ve destek vermek isteyen nice insanı göreve çağırıyorlar. Anlaşılan Göle'dekiler kadar orada olmayanlara da büyük iş düşüyor.
Bu değerin yaşatılabilmesi için, kayıplar mücadelesinde önemli bir adımın atılabilmesi için herkesin iletişime geçmesi bekleniyor,İnisiyatif köprü işlevi görüyor.
Bir taraftan da son hızla İrtibat Bürosu'nun eksiklikleri tamamlanıyor. Oltu Caddesi'nde yer alan İrtibat Bürosu'nun eksikliklerini tamamlamak için Göleli gençler ellerinden geleni yapıyorlar.
Esnafın bağışladığı dolap, masa, bidon, kırtasiye malzameleri sayesinde İrtibat Bürosu tam teşkilat hizmet vermeye hazır hale getiriliyor. Cemil Kırbayır Kültürevi İnisiyatifi Bürosu'nda gençler ders çalışıyor. Göle'den İstanbul'a kadar kurulan köprü bu değer ile birlikte güçleniyor. Yeni nesillere bugünden bir armağan oluyor.