Çıldır Belediye başkanı Nurettin Aygün yaptığı açıklamada'' Çıldır'ın tarihteki ihtişamına yeniden kavuşması için merkez nüfusunun artırılması gerekmektedir. Çünkü ticaret, sosyal gelişme ve ekonomik gelişmenin en önemli faktörü nüfus yoğunluğudur.Bir bölgede insan nüfusu ne kadar fazla olursa o bölgeye devletin ve özel sektörün yatırımı da o doğrultuda olur. Çıldır ismi bir ilçe merkezini değil bölgeyi temsil etmektedir. Bu bölge içerisinde Oltu'da var, Borçalı'da var, Başköy'de var, Ahıska'da var.Çıldır ismi tarihte bir bölge ismi olarak kullanılmış şuan yerleşkesinin bulunduğu merkeze de merkez ismi verilmiş ve bu yönde anılmıştır. Kars'ta Ardahan'da 70 yaşın üzerindeki insanlarla görüşüldüğünde Çıldır'a merkez dediklerini görürsünüz.
Merkez olarak adlandırılan yerleşkede nüfusun artmasının iki yolu vardır. Birinci yol orada doğup yaşayan insanların göç etmemesini sağlayarak nüfus yoğunluğunu artırmak, ikinci yol ise o bölgede ki ekonomik faaliyetleri artırarak insanları o bölgeye çekmek. Bu açıdan önemli bir yere sahip olan Aktaş Sınır Kapısının faaliyete geçmesiyle beraber Çıldır önemli bir ticaret merkezi olacaktır. Nüfus yoğunluğunu artırmak için kısa süreçteki en etkili çözüm merkeze yakın köylerin ilçemize bağlanmasını sağlamaktır.Bizim çalışmalarımızda bu yöndedir. Elimizin güçlü olması ve daha fazla yatırım almak için bu konudaki çalışmalarımıza bölgede yaşayan idaricilerin, kanaat önderlerinin, basın mensuplarının ve ufku geniş insanların bir araya gelerek Çıldır'ın geleceği için atılacak bu adımda birlikte hareket etmesi gerekliridir'' dedi.Aşıkşenlik beldesinin kapanmasıyla ilgili olarak Aşıkşenlik beldesi Belediyemize bağlanmak isterlerse bu konuda ellerinden gelen her türlü desteğe hazır olduklarını beyan etti.
Başkan Aygün: Çıldır’a Gelen Misafirler Bizden Neden Kaçırılıyor?
Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün, yerel yöneticilerin Mahalli idareciler tarafından dışlandığını söyledi. Başkan Aygün, Aktaş sınır kapısı için Çıldır İlçesine gelen heyetle ilgili olarak yerel yöneticilerin çağrılmamasına tepki gösterdi.Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Aygün "Aktaş sınır kapısının açılması bizim ya da merkezi idarecilerin elinde olan bir konu değildir. Aktaş Uluslararası bir projedir ve açılacaktır. Biz bu konuda bu süreci nasıl hızlandırır diye çaba sarf etmekteyiz. Biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB yetkilileriyle görüştük. Bize Çıldır'a bir heyet gelerek incelemelerde bulunacağını ve daha sonra yer teslimi için TOBB ve bakanlık yetkilileri geleceği bilgisine ulaştık. Bu durumuda aksi yönde olaylara mahal vermemek için kimseyle paylaşmadık. Fakat şuan görüyorum ki yetkililer geliyor, orada incelemelerde bulunuyor. Bu durumdan hiçbir yerel yöneticinin haberi yok orda sorular soruluyor herkes birbirine bakıyor. Bölgeyi en iyi bilen yerel yöneticilerdir. Mahalli idareciler çok fazla kalmadıkları için Aktaş sınır kapısı hakkında da yeterli bilgiye sahip değiller.
Aktaş kapısının açılması için 1992 den bu güne çalışmalar yapılmaktadır. Mahalli idareciler bu konuyla ilgili bilgiye sadece belgeler nezdinde sahip olabilirler. Bu aradaki bir bölgenin bir dağın adını bilmezler. Yada bir tünelin nerden yapılacağını mahalli idareci bilemez. Aktaş sınır kapısının açılmasında ki sürecin içerisinde bire bir olarak yerel siyasetçiler var.Son dönemde bizi üzen bir gelişme olmuştur. Bu konuyla ilgili olan gelişmelerde neden bizim haberimiz yok. Sadece Çıldır belediye başkanın değil, Ardahan belediye başkanın diğer siyasilerin bile haberi yok. Düşünebiliyor musunuz Hükümetimiz, devletimiz yerel yönetimlerin güçlenmesi için kanunlar hazırlıyor. Yerel yönetimin merkezi uygulayıcıları, yerel yönetimleri devre dışı bırakıyor. Bu bizim için Ardahan için önemli değil ama bu durum gereken işlerin gecikmesine sebep oluyor. Kamuoyu önünde de haklı olarak belediye başkanları nerede diyorlar ve ne acıdır ki benim ilçemden yönetici olarak hiç kimse yok" dedi.