Ardahan kamuoyunda daha önce konuşulan “Belediye’nin festivali yapamayacağı” iddiaları gerçek çıktı.
Ardahan Belediyesi tarafından, 16-17 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Ardahan Kültür ve Bal Festivali’nin, ülke genelinde yaşanan orman yangınları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.
Belediye tarafından yapılan açıklamada, yangınlarla mücadele sırasında yaşamını yitiren vatandaşlara duyulan saygı ve bu olağanüstü sürece karşı sorumluluk bilinciyle böyle bir karar alındığı belirtildi.
Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şunları aktardı; "Ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen ve artık ulusal afet boyutuna ulaşan orman yangınları hepimizi derinden sarsmış, yangınla mücadelede hayatını kaybeden yurttaşlarımız acımızı daha da katlamıştır. Bu olağanüstü süreçte Ardahan Belediyesi olarak, bu ulusal hassasiyete duyduğumuz derin saygı ve sorumluluk bilinciyle, bu yıl düzenlenmesi planlanan Ardahan Kültür ve Bal Festivalimizin ertelenmesine karar verilmiştir” denildi.
Ardahan Belediye başkanı Faruk Demir açıklamasının devamında ise; daha önce festival kapsamında önceden planlanan bal üretiminde dereceye giren üreticilere ödüllerini 30 Ağustos Zafer Bayramı çerçevesinde verileceğini söyledi.
Yorumlar
Kalan Karakter: