ATSO, ZİRAAT VE HALK BANKASI’YLA PROTOKOL İMZALADI
Yayınlanma :
31.12.2020 12:54
Güncelleme :
31.12.2020 12:54


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ziraat Bankası ve Halk Bankası Genel Müdürlükleri arasında imzalanan “Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” tanıtımının ardından ATSO, Ziraat Bankası ve Halk Bankası arasında protokol imzalandı.
Protokol törenin ardından açıklamalarda bulunan ve ticari mal alım-satımlarında kolay finansman imkânı için TOBB ile Ziraat Bankası ve Halk Banka’larıyla bir kez daha güçlerini birleştirdiğini ifade eden Başkan Çetin Demirci, "Çatı kuruluşumuz TOBB’un önderliğinde Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin içinde bulunduğumuz bu zorlu süreci daha rahat atlatması için elimizi taşın altına koyarak çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Malum pandemi süreci hemen hemen tüm sektörleri etkiledi. Üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bu zorlu süreçte Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile yapılan bu protokollerle , nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlamış oluyor. Söz konusu protokoller ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır" dedi.
Projenin hayata geçmesindeki katkılarından dolayı TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Ziraat Bankası ve Halk Bankası Genel Müdürlerine teşekkür eden Demirci, "Salgın koşullarının en ağır etkileri iş dünyasında kendisini hissettiriyor. Böylesine sıkıntılı bir süreçte imzalanan protokolle birlikte, ticaretin önündeki en büyük engel olan finansmana erişimde üyelerimize kolaylık sağlanıyor. Bu sayede, üreticilerimiz ya da satıcılarımız tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabilecek. Ayrıca sattıkları malın bedelini, alacak riski taşımadan Ziraat Bankası ve Halk Bankası garantisiyle peşin veya taksitli alabilecek. Alıcılar da 540 güne kadar vade imkanıyla finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayabilecek" diye konuştu.
Protokolden, TOBB ve bağlı 365 oda ve borsa üyeleri ile 61 sektör meclisi üyesinin yararlanabileceğini vurgulayan Demirci, "Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde üyelerimiz bu sistemden faydalanabilecek. Böylece, artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Bu üyelerimiz için büyük avantaj. Bu vesileyle, imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını temenni ederken, üyelerimizi bu avantajlı finansman imkânından yararlanmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
Ardahan TSO Hizmet Binasında gerçekleşen protokol törenlerine Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Demirci, Ardahan TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nesrin Arslangörür, Ardahan TSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Cenk Eren Turan, Ziraat Bankası Ardahan Şubesi Müdürü Şefika Akar, Ziraat Bankası Çıldır Şube Müdürü, Ziraat Bankası Hanak Müdürü, Ziraat Bankası Göle Şube Müdürü ve Ziraat Bankası Damal Şube Müdürü katıldı. Ayrıca Halk Bankası Ardahan Şube Müdürü Rafet Öz katılımıyla Parafkart Tedarik Zinciri Finansman Projesi de imzalandı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: