Bilimi ve bilgiyi öğrenerek, üreterek ve paylaşarak yoluna devam eden Ardahan Üniversitesi’nde bu yıl büyük bir mezuniyet coşkusu yaşanacak. 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda Ardahan Üniversitesi’nden mezun olan öğrenciler bu coşkuyu, aileleri ve hocalarıyla birlikte paylaşacak.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın teşrif edeceği mezuniyet töreni, lisans mezunları açısından aynı zamanda bir “ilk” olma niteliği de taşıyacak. Bu bağlamda ARÜ’nün fakültelerinde öğrenim görenler, “ilk mezunlar” olarak tarihe geçecek.
Törene Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı katılacak
5 Haziran 2013 Çarşamba günü, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü yönetiminin de katılacağı 2012-2013 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni saat 14.00’da Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapılacak.
ARÜ’de ‘’Kepleri Atma’’ Zamanı
Öte yandan Ardahan Üniversitesi’nin organize ettiği tören unutulmaz anlara sahne olacak. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın onurlandıracağı mezuniyet töreninde Ardahan Üniversitesi’nde dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek. Daha sonra mezuniyet koruluğu için fidan dikim etkinliği gerçekleştirilecek. Ayrıca törende diplomalarını alacak öğrenciler keplerini fırlatarak, bu mutlu anlarını adeta ölümsüzleştirecek.
ARÜ’lü Öğrenciler İçin Konser ProgramıMezuniyet töreninin ardından 18.00’da ise Kazım Karabekir Spor Salonu’nda bir konser verilecek. ARÜ’lü öğrencilerin, ailelerin ve akademisyenlerin katılacağı mezuniyet törenine tüm Ardahan halkı davetlidir.