Ardahan’daki restoranlarda en çok tüketilen yiyecekler arasında ilk sırada yer alan ve yaklaşık 10 farklı çeşidi bulunan pide ve lahmacun çeşitleri vatandaşların vaz geçilmez damak tatları arasında bulunuyor.
Meslekte uzun zamandır çalışan ve kendi müdavimlerini oluşturan pide ustası Şahin Gökçe’nin yaptığı eşsiz lezzeti tatmaya gelenler reostanda uzun kuyruklar oluşturuyor. Ardahanlı ustanın hazırladığı ve fırın ateşinden çıkardığı pideler damak tadına önem verenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor.
Pide ve lahmacunun her mevsim tüketilen bir yiyecek olduğunu söyleyen Şahin Gökçe, kaliteli pidenin püf noktalarını anlattı.
Pide yapımın meşakkatli bir iş olduğunu vurgulayan Gökçe, “İyi bir pide ve lahmacunun sırrı hamurunda gizlidir. Pide hamuru kıvama gelinceye kadar yoğrulmalı. Ancak ustaların bileceği bu kıvam sonrası üzerine malzeme serimi yapılarak odun ateşinde pişirilmelidir. Pideye tadını veren et ise hayvanın en yumuşak yeri olan bonfile olmalıdır. Birçok pide çeşidi bulunuyor. Müşterilerimizin en çok tercih ettiği çeşitler arasında kıymalı, yumurtalı, peynirli, kaşarlı ve kuşbaşılı pideler geliyor” dedi.
Sıcak havada odun fırının karşısında çalışmanın zorluğuna da değinen pide ustası Gökçe, “Yaz kış fırın başında pide yapıyoruz. Bu mesleği severek yapıyorum. Mesleği sevmeyen biri bu sıcağa zaten dayanamaz. Tabi yaz aylarında daha çok zorlanıyoruz. Aşırı ter nedeniyle sıvı kaybediyoruz. Yorgunluğumuzu fırından çıkan mis kokulu pidelerin o manzarası unutturuyor. Pide çeşitlerimiz nedeniyle restoranımızın müdavimi olan insanlar var onlara her gün aynı kalitede ürün çıkarmak için kalite ve hijyenden ödün vermiyoruz. Sağ olsun bazı müşterilerimiz bana Ardahan’ın Nusret’i lakabını taktı. Müşterilerimizi memnun etmek için arkadaşlarımla birlikte her gün özveriyle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: