Büyük ilgi gören programa Gelişim Akademi Koordinatörü Emre Urfalı ve İnsan Kaynakları Uzmanı, Eğitimci ve Danışman Ayşen Laçinel katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İktisat Kulübü Başkanı Gülbahar Sevim, “ Genç ve dinamik üniversitemizin İktisat Kulübü öğrencileri olarak bugün burada bu programı gerçekleştirme amacımız, kişisel gelişim ve farkındalık bilincini geliştirip liderliğe giden yolda cesurca adımlar atabilmektir.
Hiç kuşkusuz, İktisat Kulübü bugünkü geldiği noktayı bu bilinçli toplulukla başarmıştır. İktisat Kulübü, ona gönül verenlerin elleri üstünde yükselecektir. Bugün burada bulunan değerli hocalarımız Emre Urfalı ile Ayşen Laçinel’e ve siz değerli konuklarımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Gelişim Akademi Koordinatörü Emre Urfalı, “İş” İşten Geçmeden! “ Geleceğin Senin Elinde” konulu ilk oturumda: “Hedef, nokta atışı yapmaktır, hiç yapılmayanı yapmaya uğraşmaktır. Ne yaptığınızı değil ne yapabileceğinizi düşünün. İş, işten geçmeden harekete geçin, bir iş başarın ve bir üretim içinde olun. Hiçbir zaman mazeret üretmeyin; çünkü onlar yani başaranlar mazeret üretmediler. Bir insanın hayattaki başarısı ulaştığı pozisyonla değil oraya ulaşırken üstünden geldiği engellerle ölçülmelidir.” şeklinde konuştu.
İkinci ve üçüncü oturumlarda “Profesyonel İnsan Kaynakları Yöneticiliği” ve “ Lider Yöneticilik İçin Etkili İletişim ve İmaj Yönetimi” konularında bilgi sunan İnsan Kaynakları Uzmanı, Eğitimci ve Danışman Ayşen Laçinel de, CV hazırlarken dikkat edilecek noktaları bilmek gerektiğini belirtirken, “İş başvurularımıza başvurduğumuz pozisyonları iyi bilerek, araştırarak gitmeliyiz. Her zaman için çalışkan, gelişim odaklı ve bilinçli olmalıyız.
Kendimizi geliştirirken çalıştığımız kuruma bir şeyler katmalıyız ve kendimiz de bir şeyler almalıyız. Hedeflerimizle ilgili bilgi ve donanıma sahip olmalıyız ve işimizi severek yapmalıyız. Sevilerek yapılan iş başarıyı, başarı da maddiyat ve maneviyatı getirir. “ dedi.
İmaj yönetimi etkin iletişim konusunda da bilgi veren Laçinel, İlk izlenim iyi bir algı yaratır ancak; her şey demek değildir: ses tonu, düşüncelerin ifade edilişi, bilgi birikimi, kültür, görgü kuralları, kişinin vizyonu, görüşülen kurumun vizyonu ile örtüşüp örtüşmediği, kişinin değerleri ve görüşülen kurumun değerleri her iki taraf için de seçim aşamasında etkilidir.
Dış görünüşten kasıt podyumda yürümeye hazır bir görüntü değil; temiz, bakımlı, demode olmayan giysilerle uyumlu birbirine yakışan renklerin ve kombinin yapıldığı bir kıyafet seçimi, kişinin vücut tipine uygun bir model ve kesim tercihi, kişinin hangi renk grubunda olduğunu ve kendisine hangi renklerin yakıştığını bilerek yapılan bir renk seçimini kastediyorum.
Dış görünüşümüzle ve davranışlarımızla karşılanır; eğitimimizle, deneyimimiz sonucu olan bilgi seviyemizle, bunları nasıl ifade ettiğimizle yani; konuşmalarımız ve yarattığımız algıyla gerçek fikri oluştururuz. Nasıl göründüğümüz, kendimizi nasıl hissettiğimiz ve çevremiz tarafından nasıl algılandığımız bizim imajımızdır. Ne söylediğimizden çok nasıl söylediğimiz ve nasıl göründüğümüz daha etkilidir.” şeklinde konuştu.
Programın sonunda katılımcılara sertifika verildi. Ayrıca Sayın Laçinel ve Urfalıya Ardahan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Alper Karadağ tarafından plaket verildi.