Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Ardahan’da, kış öncesi besiye alınan kazlar, şu sıralar kesimi yapılıp sofralara ulaşıyor.
Ardahan’ın ilçe ve köylerinde nisan ayında meralarda otlayan, ekim ayından bu yana yalnızca arpayla besiye alınan ve kar yedikten sonra yağlanarak lezzetini alan kazların kesim işlemi sürüyor.
ARDAHAN KAZI LEZZETİNE NASIL KAVUŞUYOR?
29 Ekim’den sonra kesilip temizlenen kazlar, tuzlanıp kuruması için evlerin bahçelerinde hazırlanan askılara asılıyor. Yaklaşık 15 ila 20 gün askıda kalan kaz etleri olgunlaştıktan sonra serin yerlerde veya derin dondurucularda kışın yenmek için saklanıyor. Doğal yöntemlerle kesilen, kurutulan kazlar lezzetini kaybetmediği gibi kendine özgü bir tada sahip oluyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: