Alınan bilgilere göre, geçtiğimiz hafta sonu aniden rahatsızlanan Melek Karataş adlı Çıldırlı bayan, Ardahan Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan muayene de hamile olduğu öğrenilen kadın, doğuma 10 gün kala sezaryenle ameliyat edilerek doğumu gerçekleştirildi.
Doğum sonrası rahatsızlanan ve daha henüz ismi konulmayan bebeğin, Ardahan devlet Hastanesinde sözde tüm tıbbi cihaz ve donanımlarının mevcut olmasına rağmen ve ayrıca 3 tane kadrolu çocuk doktoru söz konusu iken, iki doktorun izinli ve bir doktorun 24 saat görev başında kaldığı ve gelen hastalara düzenli ve sağlıklı bir şekilde hizmet etmediği ileri sürülüyor.
Ardahan'da Bebek Ölümleri Arttı!
Ardahan Devlet Hastanesinde yaşanan sağlık skandalında Çıldırlı Melek Karataş adlı kadının rahatsızlanan çocuğu, Trabzon iline ambülansla sevk edilmesiyle tam bir organizasyon eksikliği yaşanmasıyla beraber yolda ölmesi sonucu gazetemize bildiren bebeğin yakınları; "Ardahan'da sağlık teşkilatındaki başıboşluk çocuğumuzun ölmesine sebebiyet vermiştir diyerek sert tepkide bulunmaları dikkat çekti.
Ambülansın teknik açıdan yetersiz ve bakımsız olduğunu ileri süren ölen bebeğin yakınları, Ardahan Devlet Hastanesinde 3 Çocuk Hastalıkları uzmanı olmasına rağmen tek doktorun çalıştırıldığı dolayısı tek çalışan doktorun hastalarına yetişemediğini iddia ettiler.
Öte yanda bazı vatandaşların, Ardahan İl Sağlık Müdürü ve Hastane başhekiminin asli görevleri arasında bulunan bu işlerle uğraşması ve bu sorunlara çözüm üretmesi beklenirken keyfi atamalar yaparak, kurum içerisinde huzursuzluk çıkarmalarını kınadılar.
Bilindiği gibi, Ardahan Devlet Hastanesinde 55 civarında uzman doktorun olduğu, tam teşekkülü bir Devlet Hastanesi olmasına karşın, Hasta sevkinin hala civar illere yapılması insanların mağdur edilmesi ve her branştan 2 hatta 3 uzman doktor olmasına rağmen polikliniklerde tek doktor çalışması vatandaşların mağduriyetlerine sebebiyet verdiği ileri sürülürken, Ardahan Devlet Hastanesinde görev yapan doktorların hiç bir resmi izin almadan izin belgesi düzenlemeden başka illere gittikleri, Ülke dışına çıktığı hatta tatil yaptıkları ve mecburi hizmetlerini bu şekilde bitirdikleri maaşlarını ve döner sermaye paylarında herhangi bir kesinti olmadan aldıkları ve haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. Yine randevu sistemle gelen hastaların ilgili doktorları bulamadıkları, bu hastaların farklı branş doktorlarına yönlendirildiği de alınan bilgiler arasında oldu!
Ardahan Devlet Hastanesinde yaşandığı ileri sürülen bu keyfi ve başıboşluğun İl Sağlık Müdürü ve Hastane Başhekiminin ilgisiz ve duyarsız kaldığı iddia edilirken, başta milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ve yetkililerin bu sıkıntıların giderilmesi için özverili çalışma başlatmasını istemektedirler.