Ardahan Eğitim Vakfı (AREV) Başkanı İlter Avşar, eğitime yapmış olduğu katkılarının yanı sıra, Ardahan’ın kültürünü ve mutfağını 20 yıldır tüm Türkiye’ye ve Dünyaya tanıtmaya devam ediyor.
Ardahan'da "Kodla Üret Ardahan Projesi" kapsamında 3. kodlama ve robotik atölyesiyle Ardahan’a Türkiye birinciliği kazandıran, ardından Çin’de yapılan yarışmada Ardahanlı öğrencileri Dünya’da ilk 10’a girmesine katkı sunan Ardahan Eğitim Vakfı Başkanı ve bölgemizin sevilen iş insanı İlter Avşar, Türkiye’nin en çok izlenen ulusal kanallarında Ardahan’ı tanıtıyor. Avşar, son olarak Kanal 7 ve 360 televizyonunda yine Ardahan’ın tanıttı. Sırada bir çok kanal yöneticisi, Avşar ve ekibini konuk etmek için teklif sundu.
İLTER AVŞAR, EKRANIN ARANAN YÜZÜ OLDU
FOX TV başta olmak üzere Ardahan’ın yöresel ürünlerini, Kanal D, SHOV TV, Kanal 7, Star TV, Kanal 360, Beyaz TV gibi birçok kanalda tanıtan Avşar, Türkiye’nin en çok dinlenen Best Fm ve Star radyo başta olmak üzere, birçok radyo dinleyicilerine bölgemizin sesini ulaştırıyor.
ŞENTÜRK VE ÖZTÜRK, ARDAHAN İÇİN BİRER DEĞERDİR
Ardahan’ın Doğan Şentürk’le markalaştığını ve Ardahan’ın tanıtımında FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Hemşerimiz Doğan Şentürk’ün büyük katkılarının olduğunu gazetemize aktaran Başkan Avşar, “Doğan Şentürk bir değerdir, bizde Sayın Şentürk’ün yolunu izliyoruz. Doğan beyin ufku ve vizyonuyla hareket ediyoruz. Yine Sabah Gazetesinde Erhan Öztürk gibi değerlerimiz var. Ardahan’ın gelişmesinde ve tanıtımında Şentürk ve Öztürk’ün rolleri büyüktür” dedi.
ARDAHAN’IN ÜRÜNLERİ KUTSALDIR
İstanbul Maltepe sahilinde Avşar Cafeyi işleten Hemşerimiz İlter Avşar, Ardahan’ın ekonomik olarak elinde ciddi materyallerin bulunduğunu, Ardahan’ın yöresel ürünlerinin İstanbul’da yaşayanlar için kutsal olduğunu söyledi.
TAVUĞUN YERİNİ KAZ ALDI
Türkiye’de tavuğun yerini artık kaz etinin aldığına dikkat çeken Başkan Avşar: “Türkiye’de Kaz üretiminde Ardahan ve Kars yüzde 12 payını oluşturuyor. Ardahan’ın yöresel ürünleri İstanbul için çok ciddi bir pazardır. İstanbul’da iş yapan tüm hemşerilerimiz bünyelerinde şarküteri kurup Ardahan’ın yöresel ürünlerini satarsa Ardahan ekonomik olarak daha çabuk kalkınır. 20 Milyonluk mega kentte ürün yetiştirmek çok zor oluyor. Bizim isteğimiz Ardahan’ın yöresel ürünleri doğallığını bozmadan modern tesislerde üretilmesidir. Ardahan’ın ekonomik sorunu yoktur sadece heyecan yaratmalıyız, insanların önünü açarak, bal, kaşar, kaz gravyerini daha çok üretmeliyiz. Çünkü mevcut üretim artık yetmiyor. Biz Ardahan adına sadece elçilik yapıyoruz. Ardahanlı hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum. Bölgemizin ürünleri artık zorunlu temel tüketim malzemesi olmuştur, üretimden geri kalmamalıyız” diye konuştu.
Yorumlar
Kalan Karakter: