Türkiye’nin tek donan tatlı su gölü olan Çıldır Gölü, bu yıl da eşsiz bir kış şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yüzeyi tamamen buzla kaplanan göl üzerinde her yıl yoğun ilgi gören Çıldır Gölü Altın At Kristal Buz Festivali’nin 10’uncusu, 14 Şubat 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
Festival tarihinin netleşmesinin ardından açıklama yapan Çıldır Belediye Başkanı K. Yakup Azizoğlu, tüm vatandaşları bu özel etkinliğe davet etti. Azizoğlu, festivalin hem bölge turizmine hem de kış kültürünün tanıtımına büyük katkı sunduğunu belirterek, “Çıldır Gölü’nün büyüleyici atmosferinde düzenlenen bu festival, her yıl binlerce misafiri ağırlayarak bölgemizin değerini artırıyor” dedi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalde atlı kızak gösterileri, donmuş göl üzerinde çeşitli etkinlikler, kültürel programlar ve yöresel gösteriler yer alacak. 10’uncu yılına ulaşan Altın At Kristal Buz Festivali’nin, 2026 yılında da büyük bir coşkuyla ve geniş katılımla gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
Çıldır Gölü’nün eşsiz kış manzarası eşliğinde düzenlenecek festival için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: