Ardahan’ın en başarılı ortaöğretim kurumları arasında yer alan Yunus Emre Anadolu lisesinde yangın söndürme, tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikata okulda görevli öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Okul bahçesine toplanan öğrencilere yangın anı ve yangına müdahale uygulamalı olarak anlatıldı. Rehber öğretmen Bülent Aras öncülüğünde verilen tatbikatı öğrenciler meraklı bakışlarla izledi.
Tatbikat öncesinde öğrencilere yangın sırasında nasıl davranmaları gerektiği ve acil durumlarda yapılacak ilk müdahale anlatıldı. Ardından okulda görevli personel tarafından rol gereği ateş yakıldı. Yangın uyarı sirenin çalmasıyla birlikte yangına müdahale edildi. Kısa sürede söndürülen yangın tatbikatı öğrenciler tarafından alkış aldı. Tatbikat kapsamında öğretmen ve öğrencilere yangın önleme ve söndürme teknikleri temel eğitimi verilmiş oldu.
Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Faruk Kral, tatbikatla ilgili yaptığı açıklamada öğrencilere olası acil durumlar karşısında farkındalık kazandırmak amacıyla yapıldığını söyledi. Müdür Kral, “Okulumuzda Sivil Savunma Kulübü rehber öğretmenimiz Bülent Aras öncülüğünde yangın tatbikatı yaptık. Tatbikat kapsamında, yangın anında hızlı ve güvenli tahliye yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Öğrencilerimiz, yangın söndürme teknikleri hakkında bilgilendirilirken, olası acil durumlara karşı farkındalık kazandı. Bu önemli etkinlikte emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: