Ardahan Köylere Hizmet Götürme Birliğinin seçimi AK Parti ile BDP arasında yaşandı. İktidarın İl Başkanı Yunus Baydar, BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Ömer Yılmaz karşısında adeta hezimete uğradı.
Baydar'ın bu seçimi kaybetmesi diğer seçimleri kaybedeceğine işaret olarak yorumlandı.
Ardahan Merkeze bağlı bazı köy Muhtarları, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar'ın KHGB'nin seçimi kaybettiyse, hem il başkanlığından hemde İl Genel Meclis Üyeliğinden istifa etmelidir şeklide değerlendirmelerde bulunduğu gözlendi.
AK Partili Yunus Baydar, Ardahanlı muhtarlara artık güven vermediği konuşulmakta!
Ardahan Valiliği toplantı salonunda yapılan KHGB Seçimi, Vali Yardımcısı Sedat Yıldrım Başkanlığında gerçekleşti.
KHGB'nin seçimine Muhtarların yoğun katılımı dikkat çekti.
Bir önceki dönem seçimi kaybeden AK Parti Ardahan İl Genel Meclsi Üyesi Suat Hancıoğlu'nun yeniden seçimi kazanması dikkat çekerken, düz Ardahan tarafından en çok oyu BDP'li İl Genel Meclis Üyesi Ömer Yılmaz'ın aldığı öğrenildi.
Önümüzdeki ki günlerde yapılacak ADSYB'nin seçiminde de hezimete uğrayacağı, bu arada son aldığımız duyumlara göre Suat Hancıoğlu'nun Göle ekibi ile il Başkanlığı seçiminde Yunus Baydar'ı indirip yerine geçeceği iddia edilmektedir.
Ardahan Köylere Hizmet Götürme Birliği III. Dönem Seçimi Üyeliğini kazanan isimler şöyle:
Ömer Yılmaz BDP İl Genel Meclis Üyesi (36)
Suat Hancıoğlu AK Parti Ardahan İl Genel Meclis Üyesi (34)
Muhtar Üyeler
Gündüz Özer Çobanlı Köyü Muhtarı (33)
Ahmet Kara Yanlızçam Köyü Muhtarı (25)