Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz, Ortadoğu’daki gerginliğe dikkat çekerek, muhtemel bir İsrail-İran savaşında hükümeti uyararak Türkiye’nin bu savaşta tarafsız kalınmasını gerektiğini vurguladı.
Konu hakkında sosyal medya hesabından “İran-İsrail savaşı an meselesi!” diye dikkat çeken Yılmaz, “Ortadoğu’da çıkacak bir savaşta Türkiye tarafsız kalmalı ve dikkatli tedbirler almalı. İsrail, İran'ı provoke ederek ilkin saldırtacak. Akabinde, bunu gerekçe göstererek ABD'yi devreye sokup, İran'ın nükleer, askeri, istihbarat ve stratejik tesislerine dönük ortak hava harekâtı düzenletecek ve İran'ı kapasitesiz bırakmak isteyecek. İran da bütün bölgedeki terör örgütlerini İsrail'e saldırtacak. Aklıselim ve diplomasi galip gelmezse, bu kıyamet yaşanacak. Sonucu, oyunu iyi oynayan kazanacak. Ancak, bölgede bir yıkım yaşanacak” ifadelerini kullandı.
7 Ekim 2023 günü Hamas’ın İsrail’e saldırısı ile başlayan Ortadoğu’daki gerginlik İsrail-İran savaşına dönüşmek üzere. İki ülke arasındaki açıklamalar savaşın fitilinin her an ateşleneceğini gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: