Ardahan Merkez ve ilçelerde yetiştirilen kazlar, yaklaşan yılbaşı öncesi halktan yoğun talep görüyor. Kentin yöresel lezzetleri arasında ilk sırada yer alan kaz eti adeta yok satıyor.
Ardahan Merkez Ağzıpek köyünde Aydemirler Kaz Çiftliğinde yetiştirilen kazların kesimi yapılarak, satışına başlandı. Yaklaşan yılbaşı dolayısıyla kaz etine talebin arttığı Ardahan’daki şarküteri ve organik ürün satışı yapan mağazalar vatandaştan gelen talebe yetişmeye çalışıyor.
Yılbaşı gecelerinin ana menüsü olan hindinin yerini alan kaz etine il dışından da yoğun talep geliyor. Kentte organik ürün satan firmaların internet üzerinden satışını yaptığı kazlar kargo aracılığı ile ülkenin dört bir tarafına gönderiliyor. Eşsiz lezzetiyle tadına doyulmayan kaz etinin maliyeti ise hindiye göre daha yüksek. Bütün bir kazın fiyatı ise kilosuna göre bin 250 ile 2 bin lira arasında değişiklik gösteriyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: