Tüm bağımlılıklara karşı mücadele eden ve farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlik düzenleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Ardahan'da yeni gönüllüler arıyor.
Yeşilay Ardahan Şube Başkanı Tolgay Gökdemir, sosyal medyadan yaptığı çağrıda "Yeşilay’a gönüllü olmaya ne dersin? Siz de gönüllü olarak bağımlılıklara karşı mücadele edebilirsiniz" açıklamasını yaptı.
Bilindiği gibi Yeşilay'ın alkol ve tütün ürünleri başta olmak üzere birçok zararlı alışkanlık ile mücadelesinin yanı sıra günümüzün hastalığı teknoloji bağımlılığı da geliyor. Teknoloji ve internetin bilinçli olmayan, kontrolsüz bir şekilde kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan davranışsal bağımlılıklar; oyun oynama bozukluğu, kumar oynama bozukluğu, sosyal medyanın ve akıllı telefonun aşırı kullanımı gibi bağımlılık yapıcı alt davranışlarla kendini gösteren bağımlılık türü teknoloji bağımlılığı olarak tanımlanır. Özellikle çocukları tehdit eden bilinçsiz ve kontrolsüz internet bağımlılığı, çocukların dijital oyun oynama davranışı üzerinde kontrolünü kaybetmesi. Fiziksel, zihinsel ve sosyal olarak olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: