10 yıl boyunca başında bulunduğu Ardahan Belediyesinde beceriksiz bir yönetim sergileyen ve hiçbir bir vasfı olmayan, Ak Parti sayesinde koltuğa oturan Faruk Köksoy’un bıraktığı belediyeden pis kokular gelmeye devam ediyor!
Bir iki yalaka ve kör gazetecinin 10 yıl boyunca rant için övdüğü ve şımarttığı Köksoy’un, 31 Mart’ta yeniden aday gösterilmeyince, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İstanbul’da düzenlenen aday tanıtım töreninde; ‘Hava muhalefeti’ yalanını uydurarak, ülkenin Cumhurbaşkanına hava açık olduğu halde kürsüde yanıltmıştı.
Yine 31 Mart Yerel seçimlerinde 10 yıl boyunca AK Parti’nin ekmeğini ve kaymağını yiyen Köksoy, Başkan adayı Yunus Baydar’ın aleyhine çalıştığı ileri sürülmüştü.
ÇIK VE TERK ET KONAĞI
Köksoy, Ardahan Belediyesine ait Başkanlık Konutunda işi bittiği halde oturmaya devam etmesi kamuoyunda tepkilere neden olurken, Devletin konağında bir an öce çıkıp kiraya girmesi şiddetle istenmektedir. Etik olmadığı halde 2-3 ay fazladan kira vermemek için bedavadan Başkanlık konutunda oturmaya devam eden Köksoy’a Ardahan halkı, bir an önce o konağı terk etmesini istiyorlar.
Gazeteciler, Köksoy’un 10 yıllık Belediye çalışmalarını mercek altına alırken, özellikle AVM’de yaşandığı ileri sürülen yolsuzlukla ilgili geniş çaplı haber çalışmasını kamuoyu ile paylaşacaklar.
Ardahan’da usta kalem olan Gazeteci Kasım Tırpancı, Köksoy tarafından Ardahan belediyesinin nasıl komaya sokulduğunu anlatan yazısını siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz!
BAŞKAN FARUK DEMİR’İN İŞİ ZOR GÖZÜKÜYOR…
KASIM TIRPANCI
Ardahan Belediyesi konumunun ne derece vahim bir durumda olduğunu biliyordum. AK Partili Belediye Başkanı Faruk Köksoy’un ölçüsüz uygulamaları ile yarattığı yıkımın, yine AK Parti adayı Yunus Baydar tarafından giderilebileceğini herkes bekliyordu. Ardahanlı seçmen CHP adayı Faruk Demir’i tercih etti. Bu sonucu demokrasinin gereği olarak gördüğüm için saygı ile karşılıyorum. Zaten seçim öncesi yazdığım bir makalede de her üç adayında yakın dostum olduklarını, Belediye’yi gerektiği gibi idare edeceklerine güvendiğimi ifade etmiştim. Ancak seçim sonrası ortaya çıkan duruma bakıldığında Başkan Faruk Demir, altından kalkınması mümkün olmayan bir enkaz devir almıştır. Onun için Başkan Demir’in işi zor gözüküyor.
Faruk Köksoy on yıl önce Belediye Başkanlığına geldiğinde, “Oksijen çadırında can çekişen bir Belediye devir aldığını” sıkça söylüyordu. O zaman nefes alamaz durumda olan Belediye oksijen çadırından alınırken, bugün koma haliyle ağır hasta olarak Başkan Faruk Demir’e teslim edildiğini öğrenmek üzüntü verici bir durumdur. Çünkü Belediye, Ardahan imkanları ile karşılanması 5 yılda değil, daha uzun yıllarca ödenmesi mümkün olmayan ağır bir borç yükü altındadır.
AK Parti iktidarının bütün olanaklarına rağmen, Belediye’nin neden ağır borç yükü ile enkaz haline geldiği anlaşılır gibi değildir. Görülen tabloya bakıldığında, Belediye’nin neden batağa düştüğünün araştırılması gerekir. Kesin olmayan bilgilere göre Belediye’nin 40 milyon (40 trilyon) borcu olduğu ileri sürülüyor. Acaba bu borç nasıl meydana geldi? Devredilen borcun Ardahan’daki karşılığı var mı? Bu borç karşılığında nelerin yapıldığını kimse bilmiyor. Faruk Köksoy’un devrettiği bu borç, her ne kadar dile kolay (!) gelse de, batı illerindeki şehirler ile ilimiz kıyas edildiğinde, aslında durumun ne kadar vahim olduğu anlaşılacaktır.
Türkiye genelinde birçok Belediyenin borçları vardır. Ancak bırakılan borç Ardahan ile mukayese edildiğinde, dev bir enkazın bırakıldığı açıkça ortadadır.
A Haber muhabiri ve Doğu güneşi gazetesi sahibi Mehmet Avşar ile birlikte ziyaret ettiğimiz Başkan Faruk Demir’in görüldüğü kadarıyla morali hayli yüksektir ve ümidini yitirmeden tüm gücüyle çalışmanın gayreti içindedir. İdari kadrosunda değişikliğe giden Başkan Demir’in yeni kadrosuyla da ne derece başarılı olacağı pekte belli değildir. Bunu zaman gösterecek.
Ardahan Belediyesi’nin komalık duruma düşmesinde ben dahil, bütün AK Parti teşkilatlarının ihmali vardır. Ben bazı nedenlerden dolayı 12 yıl Belediye’ye uğramadığım gibi, AK Parti Milletvekili, İl Başkanı ve diğer tüm birimleri de pek ilgilenmediler, ya da Belediye’ye gitmeleri istenmediğinden dolayı Köksoy’un keyfi uygulamalarına seyirci kaldılar. İşte bunun faturası seçimler sonrasında Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Belediye Başkan adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar, İl Başkanı Hakan Aydın ve Ardahan halkına kesilmiş oldu.
Şimdi yaşanan hatalar bir tarafa bırakılarak Belediye Başkanı seçilen Faruk Demir’e herkes destek olmalıdır. Bunda AK Partiye de büyük görev düşüyor. İktidar partisi diye daha fazla hizmet almak amacıyla seçmen iki dönem AK Partiye Belediye Başkanlığını vermiş ve bu Başkan Ardahan’ın gücünü aşan borç takmışsa ve Belediye’yi komalık hale getirmişse bunda herkesin sorumluluğu vardır.
“Buyursun CHP Belediye’yi kurtarsın” demeye kimsenin hakkı yoktur. Ortaya çıkan yıkım devam ederse, Ardahan’a kimse yatım yapmayacak, işsizlik artacak, kısmen duran göç devam edecek ve bu da şehrimizin yıkımı olacaktır. Dolayısıyla Ardahan’ın il konumunun tehlikeye düşmesine, yeniden ilçe statüsüne geri dönülmesine neden olacaktır.
Bunun zararını da herkes görecektir. Ardahan ili seçim hesaplarına kurban edilmemeli, bütün siyasiler, mesleki kuruluşlar ve iş çevreleri bir araya gelmeli, şehrimizin geleceği açısında görülen tehlike karşısında güç birliği yapmalılar. Çünkü yaşayacağız başka bir Ardahan yok …
Yorumlar 10
Kalan Karakter: