Ardahan Kent Konseyi tarafından Avrupa Birliği “Sivil Düşün AB Programı” destekli “Serhat Kentte Yaşlı Olmak” başlıklı çalışma programı 29 Kasım 2019 Cuma günü Ardahan Belediyesi Konferans salonunda yapıldı.
Programa Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve eşi Zuhal Demir, CHP Ardahan İl başkanı Yalçın Taştan, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kent konseyleri yerelde yaşanan her türlü gelişmeyi dikkate alarak; gerektiğinde sorunu tespit etme veya gerektiğinde karşılaşılan problem ile ilgili yereldeki paydaşlarını işe koşarak çözüm üretme görevi vardır. Bu bağlamda günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan bütün ülkelerin üzerine düşündüğü yaşlılık olgusu ile ilgili; AB Sivil Düşün aracılığı ile desteklenen ‘Serhat Kentte Yaşlı Olmak’ isimli seminer Ardahan Kent Konseyi tarafından düzenledi.
Seminer ’de “65+ Yaşlı Hakları Derneği” yönetim kurulu üyesi Ferhat Boratav “Yaşlı Dostu Kentler Olmak Ne Demek” başlıklı konuşmalarını yaptı. Boratav konuşmasında; kentlerde yaşlılar ile ilgili çalışmalardan ve kentlerde yaşlılara yönelik yapılacak uygulamalardan örnekler sundu.
Kafkas Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Murat Demirel “Kent Kimliği ve Yaşlılık” başlıklı çalışmasını sundu. Demirel çalışmasında yaşlılık ve kent ilişkisi ile ilgili çalışmasını paylaştı.
Çanakkale Belediyesinden Gülay Aktaş Çanakkale’de uygulanan “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” deneyimini paylaştı. Aktaş Çanakkale’de “Altın Yıllar Yaşam Merkezi” sürecinin nasıl başladığını, yaşanan gelişmeleri ve gelinen noktada neler yapıldığını paylaştı.(“Altın Yıllar Yaşam Merkezi” yaşlıların sosyalleşip aynı yaş aralığındaki kişiler ile zaman geçirebildikleri bir alan olarak tasarlanmıştır.)
Ardahan İl Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Naime Dinç, Uzm.Dr.Cevriye Ceyda Kolaylı. Beslenme uzmanı Hilal Tanrısever Yaşlılarda beslenme, yaşlı sağlığı, yaşlılarda depresyon konularında yaşlı ve yaşlı yakınlarına bilgiler verdiler.
Son olarak Ardahan Kent Konseyinin desteği ile Evren Güzel tarafından hazırlanan ve Ardahan merkezde uygulanan “Yaşlıların Ardahan’a Bakışı” başlıklı araştırma sunuldu. Çalışmada yaşlıların Ardahan’a bakışı, Ardahan’a dair fikirleri ve beklentileri yer almaktadır.
Yorumlar
Kalan Karakter: