YARIDAN YARIYA DESTEK VERİLECEK AMA KİME?
Yayınlanma :
22.05.2021 18:34
Güncelleme :
22.05.2021 18:34


Önceki gün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı hibe kararına göre, Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin inşaat, makine ve ekipman başlıklarında yapacakları harcamaların yarısına devlet ortak olacak.
Söz konusu destekleme kararı kapsamında hayvan sahiplerine yeni ahır yapımı veya kapasite artışı için inşaat desteği sağlanacak. Açık besi yapan üreticiler de barınak amaçlı çadır desteği alabilecek. Tüm bunların dışında gübre sıyırıcı sistem, seyyar süt sağım sistemi, süt soğutma tankı, hayvan kaşıma ünitesi, otomatik suluk alımlarına da yine yarıdan yarıya katkı sunulacak.
BAŞVURU KOŞULLARI NELER?
Hibe desteği programına, en az 1 yıldır aktif olan, Tarım ve Orman Bakanlığı sistemine kayıtlı gerçek ve tüzel kişi yetiştiricileri başvurabilecek. Büyükbaş yetiştiriciler için en az 10 en fazla 50 baş, küçükbaş yetiştiriciler için en az 100 en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır, ağıl yapımı veya kapasite artırımı yapacaklara yüzde 50, hayvan barınağı için çadır alımı yapacaklara yüzde 50, makine, alet ve ekipman alımları yapacaklara yüzde 50 hibe desteği verilecek.
Başvuruları onaylanan gerçek veya tüzel kişiler, yatırım konularından yalnızca bir defa yararlanabilecek. Yatırım tutarını desteklemeye esas üst sınırı Bakanlık belirleyecek. Yatırım tutarının üst sınırını aşan kısmı ise ayni veya nakdi katkı olarak yatırımcı tarafından karşılanacak. Kararın uygulanmasına yönelik usul ve esaslar ise Tarım ve Orman Bakanlığının çıkaracağı tebliğ ile belirlenecek. Haber: Özgür Evliyaoğlu
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: